Domokos Erika @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
01.
13.
19:24

Választás 2022: húsz civil szervezet még több megfigyelőt kér az EBESZ-től

Húsz magyar civil szervezet levélben fordult az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalához (ODIHR). Kezdeményezésükkel azt szeretnék elérni, hogy az EBESZ ne „korlátozott missziót” küldjön az áprilisi parlamenti választások megfigyelésére, hanem az aggasztó helyzet miatt a monitorozás ezúttal legyen teljes körű, és a szavazás napján nagyszámú rövidtávú megfigyelővel legyen kiegészítve - írják a szervezetek közleményökben.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
13.
19:09

Raskó: az árbefagyasztás a választási kampány része, nincs szakmai meggondolás mögötte

A termelők és a kereskedők is megoldják majd, hogy ne veszítsenek az árstoppal, véli Raskó György agrárközgazdász, aki szerint a jobb minőségű magyar áru külföldre mehet, a helyére pedig jöhet az olcsó importáru - írja cikkében a 24.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
13.
18:55

Gyengült a forint csütörtökön

A reggeli jegyzésekhez képest gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök kora este a bankközi piacon - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
13.
18:47

Egyéges ellenzék: a kultúra nem lehet a politika szolgálója

Garantálni kell a kultúra szabadságát - jelentették ki az MSZP, a DK, a Jobbik és a Momentum politikusai az ellenzéki összefogás által létrehozott Egységben Magyarországért sajtóközpontjából tartott közös, online sajtótájékoztatójukon csütörtökön.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
13.
18:31

A PC-gyártók jól jártak a járvánnyal

Kilenc éve a legjelentősebben bővültek a számítógép-kiszállítások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt bővülő kereslet hatására. A legtöbb gép Lenovo gyártmány volt, a gyártó részesedése 23,5 százalékos.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
13.
18:17

Vége az emelkedésnek, eladtak a befektetők

Több napos emelkedés után korrigált csütörtökön a magyar tőzsdeindex. Az OTP-részvény árfolyama 2 százalék felett gyengült.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
13.
17:56

A Krím megszállása: az EU meghosszabbította az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

Az Európai Unió (EU) újabb fél évvel meghosszabbította az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági korlátozó intézkedéseket, mivel nem történt előrelépés a minszki megállapodások végrehajtásában - közölte az uniós tanács a közleményében csütörtökön.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
13.
17:46

Két és fél éve nem emelt ilyen vétót az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság (EB) blokkolta a világ két legnagyobb, dél-koreai hajóépítő vállalatának, a Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering és a Hyundai Heavy Industries egyesülését - adta hírül az MTI a Reuters és a TASZSZ hírügynökségekre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
13.
17:36

Moszkva szerint hazaindultak egységeik Kazahsztánból

Felszálltak a kazahsztáni Almatiból a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) első hazatérő orosz alegységeit és a haditechnikájukat szállító repülőgépek - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
13.
17:16

Csalás miatt elítélték Szakoly korábbi polgármesterét

Költségvetési csalás miatt egy év hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Nyíregyházi Törvényszék Szűcs Gabriellát, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakoly korábbi független polgármesterét. Három ügyben is elmarasztalták a településvezetőt, aki szabályellenesen szerzett pénzt az önkormányzatnak.

Szerző(k): Domokos Erika