Domokos Erika @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
05.
12.
18:33

A fal adja a másikat: 383 fölött az EUR/HUF

A forint gyengült az euróval, dollárral és svájci frankkal szemben is. Az euró árfolyama estére 383 forint fölé ment.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
18:07

V. Orbán-kormány: lesz itt építési, gazdaságfejlesztési, uniós és innovációs minisztérium, minek ide egészségügyi és oktatási?

Orbán Viktor ötödik kormányában lesznek új tárcavezetők is, Lázár János az atv.hu forrásai szerint egy építésügyi központú minisztériumot vezethet, Navracsics Tibor egy uniós/területfejlesztésit, Nagy Márton gazdaságfejlesztési súlypontút, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a honvédelmit, Csák János pedig egy humán innovációs minisztériumot.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
17:38

A Kreml fenyegetésnek tekinti a finn NATO-csatlakozást, és lépni fog

A NATO bővítése nem járul hozzá az eurázsiai biztonsághoz, Finnország csatlakozása a szövetséghez pedig fenyegető Oroszország számára - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
17:02

Olaszországba idén nem csak nyaralni, dolgozni is mehet

Nem ígérkezik könnyű feladatnak két és fél év járvány után helyreállítani a 2019-es nyár turistaforgalmát Massimo Garavaglia idegenforgalomért felelős olasz miniszter szerint, aki az ágazatban 350 ezres munkaerőhiányról beszélt a külföldi sajtónak tartott tájékoztatón csütörtökön.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
16:39

Az EU sürgősen intézkedik az ukrán gabona elszállításáról, a tagállamoknak is lesz dolguk

Az Európai Bizottság cselekvési tervet készített olyan "szolidaritási folyosók" létrehozására, amelyekkel biztosítható, hogy Ukrajna exportálhatja a gabonát, valamint hozzájusson a számára szükséges javakhoz, a humanitárius segítségnyújtástól kezdve a takarmányokig és műtrágyákig - közölte az Európai Bizottság magyarországi képviselete. Jelentős kihívást jelent az eltérő vasúti nyomtávok kezelése, ezért a bizottság felszólítja az uniós fuvarozó vállalatokat segítsenek az átrakodásban és a szállításban, vasúti, vízi és közúti járművekkel. A bizottság a kereslet-kínálat összehangolására logisztikai platformot hoz létre.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
15:36

Tovább terjed a madárinfluenza hazánkban, hullanak az állatok

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Magyarország eddig vírusmentes területén, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban azonosította a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét - adta hírül a hivatal. E miatt 93 ezer kacsát kell leölni. A már fertőzött területeken is találtak új eseteket.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
14:58

Németország a tervezettnél előbb leválhat az orosz gázról

Németország a vártnál korábban, 2024 helyett már 2022-2023 telén függetlenné válhat az orosz földgáztól Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter szerint. Ehhez fel kell tölteni a gáztárózókat, beüzemelni legalább két LNG-terminált és egy kicsit takarékoskodnia kell a német lakossági és ipari fogyasztóknak.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
11.
12:45

Nagyvadat fogtak a nyomozók, egy bíró félmilliárdos kárt okozott

Egy korábban kerületi bíróságon elnökhelyettesként, majd csoportvezető bíróként dolgozó személy ellen emeltek vádat csalás miatt. A volt bíró hitelintézetektől és magánszemélyektől felvett kölcsönökkel zsonglőrködött, majd a fizetési problémák kezelésére ingatlanbefektetéshez próbált meg pénzt kicsalni ismerőseitől és az azok által ajánlott személyektől. A vádirat szerint 28 sértettnek összesen 589 millió forint kárt okozott.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
10.
15:14

Áder aktív nyugdíjas lesz, a felesége sem lesz többet bíró

Áder János az egyik utolsó köztársasági elnöki határozatával felmenti a saját feleségét a bírói munka alól. A felmentés formális, a felmentését kérő Herczegh Anita már 13 éve nem dolgozott bíróként - írja a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
10.
12:47

Már mesterséges intelligencia tanszék is van Magyarországon

Az ELTE informatikai karának új tanszékén a magyarországi Bosch-csoport támogatásával és partnerségével a jövő iparát kiszolgáló kutatások folynak majd, szorosabbra fűzve a hazai felsőoktatás és az ipari kutatás-fejlesztés kapcsolatát - közölte az ELTE.

Szerző(k): Domokos Erika