Herman Bernadett

06.
14.
14:31

Londonban is fényes jövőt jósolnak a 4iG-nek

Az Edison Group elemzői masszív növekedést várnak idén a 4iG cégcsoporttól, amit a Digi tranzakció lezárása és a társaság régiós terjeszkedése tovább fokozhat.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
14.
12:24

A bankok és a biztosítók az ingatlanpiaci pörgés nyertesei

A tavalyi megtorpanást követően idén, az első negyedévben már az élénkülés látszik az ingatlanpiacon. Az elhalasztott ingatlanvásárlások realizálása mellett fontos szerepet játszanak ebben az állami támogatások. Az ingatlanpiac fellendülése jelentősebb igényt generálhat a banki és biztosítási szolgáltatások terén is.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
12.
16:14

Moratórium: irtózatosan sok hitelnél kellett lépni a bankoknak

Gyűlnek a viharfelhők a hazai hitelpiacon. Csaknem 960 milliárd forintnyi lakossági hitelt strukturáltak át a bankok főképpen a moratórium miatt az első negyedévben. Ezek a hitelek valóban kockázatosan lehetnek, a fizetőképes adósok moratóriumos tartozásait ugyanis nem kellett átsorolni, az MNB engedményt adott ezen a téren.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
09.
15:10

Rengeteg a potyautas a moratóriumban, sokan azt sem tudják, mennyit buknak vele

A bankszektor legnagyobb problémája az idén a moratórium. A hitelintézetek vezetői úgy látják: sokan veszik igénybe potyautasként a lehetőséget, és közülük sokan nincsenek tisztában azzal, mivel jár majd a törlesztés szüneteltetése. A bankszektor ennek ellenére optimista, a nyereség növekedését, a bevételek bővülését várják az idén.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
09.
10:00

Jó hírek láttak napvilágot a nyugdíjjal kapcsolatban

Egyre többen készülnek tudatosan az időskorukra – közölte a K&H. A társaságnál az idei év első négy hónapjában 43 százalékkal több nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
09.
09:51

Megszólalt az MNB, felrobbant a forintárfolyam

Effektív lépéseket ígért Virág Barnabás a következő kamatdöntésnél, és hangsúlyozta: mindent meg fog tenni a jegybank az árstabilitás fenntartása érdekében. Indul a szigorítás, száguld a forint.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
09.
09:36

Keményen bírálják a kormány javaslatát a bankok

Keményen bírálta a hitelezési moratórium meghosszabbítását Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke a Portfolio.hu konferenciáján. Az első moratóriumot támogatták a bankok, de most már a résztvevők többsége nem szorul rá. Az ilyen ügyfelek támogatása hátráltatja a kilábalást.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
09.
07:08

Moratóriumban van? Készüljön fel a nagyon durva meglepetésre!

Akár 17 évvel is nőhet a futamidő és 5,8 millió forinttal a visszafizetendő összeg egy 1,5 millió forintos személyi hitelnél ha az adós jövő nyárig bent marad a moratóriumban. Minél később lép ki valaki, annál tovább és többet fizethet. Az MNB szerint sokan nem is szorulnak rá a lehetőségre, mégis igénybe veszik, vannak, akik csak azért, mert jobban szeretnek költeni, mint takarékoskodni.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
08.
16:07

Mégsem lesz központi mobilfizetés Magyarországon

Mégsem lesz egységes mobil-applikáció, amellyel a magyar bankok ügyfelei fizethetnek majd a boltokban, és egymásnak is utalhatnak pénzt. A projektet lefújták a Giro Zrt.-nél - tudta meg a Portfolio.hu.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
08.
12:25

Mély nyomot hagyott a magyarokon a járvány

A válaszadók csaknem háromnegyede nyilatkozott úgy, hogy a korlátozások valamilyen szinten befolyásolják majd a vásárlási, illetve a fizetési szokásaikat a jövőben - derül ki az OTP Mobil felméréséből.

Szerző(k): Herman Bernadett