Herman Bernadett

04.
16.
13:51

Újabb öt évre megválasztották Csányi Sándort

Lezajlott az OTP éves közgyűlése. A részvényesek nevében az igazgatóság fogadta el a szükséges határozatokat, az igazgatóság újabb öt éves mandátumot kapott, Csányi Sándor mellé a fia is odakerült az igazgatóságba.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
16.
13:08

Új elnök és vezérigazgató az UniCredit élén

Pietro Carlo Padoant és Andrea Orcelt nevezték ki az UniCredit S.p.A. új elnökének és vezérigazgatójának

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
16.
12:14

Nagy dobásra készül a B+N Referencia

A B+N Referencia Zrt. nemzetközi terjeszkedésbe kezdett. Az ISS csoporttól vásárolt üzletrészeket több országban.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
16.
09:51

Súlyos bajok vannak az egyik tőzsdei cégnél: feljelentést tett az MNB

Az MNB mától felfüggesztette az OTT-ONE Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó hiányosan – lényegi, a megítélését potenciálisan érintő információt elhallgatva – tette közzé, hogy könyvvizsgálója visszaadta megbízását. A jegybank jelenleg feljelentést is tett.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
16.
07:30

Bankkártyások figyelmébe: rengeteg ajándékot és kedvezményt adnak most a bankok

A legjobb bankkártyákkal most már nem csak vásárolni és készpénzt felvenni lehet, de számtalan más szolgáltatás is kapcsolódik hozzájuk: ingyen lehet velük fogyasztani a repülőtéri váróteremben, nem kell sorban állni a koncertek előtt vagy a repülőtéren, sőt akár a magazinok, újságok olvasása is ingyenessé válik.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
16.
07:06

Semmi sem valósult meg a kormány nagy tervéből

Másfél hónapja jelent meg a Magyar Közlönyben a Pénzügyminisztérium rendelete az ingatlanos egyszerűsített értékbecslés szabályairól. Varga Mihály pénzügyminiszter azt ígérte a jelzáloghitelek harmadát ez alapján nyújtják majd a bankok 30-50 ezer forintot spórolva az ügyfelek számára. A bankok viszont nem alkalmazzák ezt a módszert.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
14.
17:39

MNB: felélték a hiteltörlesztésre szánt pénzt a moratóriumban lévők

A járvány a gazdagoknál kényszermegtakarítást eredményezett, a moratóriumban lévők viszont a törlesztésre szánt pénzt is felélték - hangzott el a Portfolio IWS 2021 konferenciáján. Akinek volt miből, az devizázott, részvényeket és állampapírt vásárolt, de a kriptovaluták is sokak fantáziáját megmozgatták.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
14.
14:20

Így hat a magyar nyugdíjakra a klímaváltozás

A nyugdíjpénztári alapok többsége az idei első negyedévben tovább emelkedett. A zöld alapok kiválóan teljesítettek, a magyar állampapírokba fektető portfóliók viszont mínuszban állnak.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
14.
12:39

Elegük van a magyaroknak: szórni akarják a pénzt

A lakosság 38 százaléka arra számít, hogy a koronavírus járvány enyhülésével már idén fellélegezhet a pénzügyeit illetően, és komolyabb kiadásokat is megengedhet magának. A legtöbben nyaralásra költenének. Jelentős kör szeretné felújítani az otthonát, sokan autót vennének, míg minden tizedik ember lakásvásárláson gondolkodik - derül ki a BÁV Zálog kutatásából.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
14.
11:42

Jó hírt kaptak a Huawei-telefonosok

Újabb pénzintézet alkalmazásával bővült a Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery. A Gránit Bank eBank appjával az ügyfelek akár egy szelfivel új számlát nyithatnak, használhatják a QR-kódos fizetést és a beépített pénzügyi asszisztens segítségével a kiadásaikat és bevételeiket is nyomon követhetik, illetve elemezhetik.

Szerző(k): Herman Bernadett