Komócsin Sándor

04.
17.
19:03

Eltékozolta a Putyin-éra a szovjet sikersztorit

Az orosz űripar, amely a Szovjetunió egyetlen olyan gazdasági ágazata volt, amely fel tudta venni a versenyt a hasonló nyugati technológiával, ma már csak árnyéka régi önmagának. A rendszerváltást követő fejetlenség okozta kárt a Putyin-éra 20 éves stabil kormányzása alatt sem sikerült elhárítani.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
16.
11:01

Teljes fordulat jöhet az oltásban, és ez kétszeresen is baj

Az Egyesült Államokban immáron nem az a gond, hogy nincs elég vakcina a koronavírus-oltások beadásához, hanem az, hogy helyenként raktárakban állnak az oltóanyagok, mert sokan elutasítják, hogy beoltsák őket. Így nehéz lesz elérni a nyájimmunitást és ez tűnik a kisebbik bajnak. Van nagyobb veszély ennél.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
16.
08:40

Orbán Viktor: a következő hat hét döntő lesz

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában egyebek mellett beszélt az oltásellenesek elleni fellépésről is, valamint előrejelzést adott arra vonatkozóan, mikor lehet túl a magyar társadalom a koronavírus-járvány jelenlegi szakaszának nehezén.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
16.
08:26

Célkeresztbe került az őszintén nyilatkozó orvos

Etikai eljárást kezdeményeztek Zacher Gábor orvos ellen, miután beszámolt arról, hogyan folyik a munkahelyén a koronavírus-betegek kezelése. Szerinte az embereknek tudniuk kell milyen is valójában ez a betegség.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
15.
19:03

Bejött Putyin számítása

Nem szabad lebecsülni a politikusok hiúságát, mint ami befolyásolja a döntéseiket, főként akkor, ha egy nukleáris fegyverekkel rendelkező ország élén állnak. Úgy tűnik, Vlagyimir Putyin orosz államfő sem mentes ettől az emberi gyengeségtől, és módja van a keményen válaszolni, ha megsértik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
15.
08:41

"Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek

Úgy tűnik, nincs megfelelő együttműködés a kormány és a roma civil szervezetek között az új romastratégia kialakításában, pedig enélkül nem lehet uniós forrásokat lehívni a tervek végrehajtásához.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
15.
08:06

Nem ütné ki Budapestet, ha leállna a tömegközlekedés

A fővárosaik fele elfogadhatónak tartja, hogy a BKV dolgozói még a járvány idején is sztrájkoljanak bérkövetelésük alátámasztására. Az MSZP szimpatizánsainak okozná a legnagyobb gondot, ha leállna a tömegközlekedés. A helyi választók többsége a kormányt okolja a finanszírozási gondok miatt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
15.
07:08

Teljesen fejre állhat az EU egy év alatt

Elképesztő változásokat hozhat a következő bő egy év az európai politikában, miután Németországban ősszel, Franciaországban 2021 tavaszán lesznek kulcsfontosságú választások. Új arcok bukkanhatnak fel a kontinens politikai arénájában, akik teljesen máshogy játsszák a diplomáciai focit.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
14.
18:30

Még alakulóban van a koronavírus elleni új "csodaszer", de az oltáskoktél még nagyobb védettséget jelenthet

A kényszerhelyzeteken túl, amikor az oltások hiánya miatt választották azt a lehetőséget, hogy az első és a második dózis más-más gyártó vakcinája volt, brit kutatók már tesztelik az oltások tudatos keverését. Ez a gyakorlat, legalábbis elméletileg, jobb védettséget adhat a koronavírus újabb támadásával szemben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
14.
10:19

Vita a Fideszben a boltláncok és áruházak elleni fellépésről?

Lázár János, a Fidesz egyik vezető politikusa nem habozik kihasználni minden interjúlehetőséget arra, hogy támadja a Magyarországon működő külföldi tulajdonban lévő áruházláncokat. Legújabb megszólalásában új ötlettel is előállt.

Szerző(k): Komócsin Sándor