Molnár Csaba

04.
15.
15:03

Van egy munkakör, amibe azonnal felveszik a jelentkezőket

Igazi hiányszakma, kétségkívül nem könnyű munka, túl jól sem fizetik, a körülmények is elég zordak, de szinte garantált a felvétel. A gazdák lasszóval fognák a juhászokat, ha lenne elegendő és megfelelő jelentkező.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
15.
12:32

Igazi rémálom a vendéglősök elmúlt éve

Bő egy esztendeje nincs egy normális órájuk a vendéglátósoknak: 1+6 hónapot tapostak le bezárt ajtók mögött, de a többi se volt korlátozásoktól mentes. A veszteséges hónapok 600 milliárdot vettek el a vendéglátós piacból 2020 márciusa óta mostanáig. Így 2022-ben lesz talán 2019.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
13.
13:19

Márciusban túljutott a mélyponton a boltos világ?

Az idei márciusról derülhet ki, hol volt a boltos világban a gödör alja. Most számolva a visszaesés mértéke 8 százalék lehet, mennyiségben és volumenben is. Május előtt nem várható javulás, de inkább a nyári hónapoktól, a második félévben élénkülhet a boltos piac, kérdés persze, hogy hányan érik azt meg talpon maradva.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
12.
15:15

A magyarok a legsúlyosabb halálozási helyzetben sem képesek nyugton maradni

Anonim mobiladatok elemzéséből arra lehet következtetni, hogy a magyarok még a leghúzósabb halálozási adatok mellett is igencsak visszafogottan veszik komolyan a korlátozásokat. Pedig az otthon maradás még mindig a járvány megfékezésnek egyik legfontosabb eszköze.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
12.
13:49

Bonyolult lehet a bolti négyzetméteres matek

Furcsa, de az a jó, ha a boltok bejárata előtt ácsorognak a vásárlók, hiszen még járvány van és a sor azt jelenti, hogy működik a védekezés. A négyzetméteres létszám nem csak azt mutatja, hogy mennyien férnek el egyszerre, hanem a járványveszély miatt óvakodó vásárlók számára némi vonzerőt is jelent.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
08.
13:53

Szétkapták a vásárlók az egyik műszaki áruház webshopját

Közel háromszor annyi online rendelés érkezett az Euronics műszaki áruházlánc webshopjába a tavaszi boltzár alatt, mint a tavalyi év azonos, már akkor is rekordokat döntő időszakában. A weboldal több mint 2 millió látogatója az idei lezárás nem egészen egy hónapjában összesen 268 százalékkal nagyobb értékben vásárolt házhozszállítással, mint egy évvel korábban.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
08.
12:41

Lakáshitelt, személyi kölcsönt venne fel? A januári átlagbérbe ennyi fért bele

Idén januárban az átlagos jövedelemmel 7,9 millió forint személyi kölcsönt, vagy épp 23,2 millió forint lakáshitelt is fel lehetne venni, a helyzet azonban nem ilyen egyszerű. Kalkulált a Bankmonitor.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
08.
11:55

Komoly nehézséget is jelentett a boltoknak a nyitás

Bár az üzletek döntő többsége kinyitott szerdán, mert a jogszabály szerinti nyitáshoz szükséges feladatok egy részét előre el tudták végezni a boltosok, komoly nehézségekkel is meg kellett birkózniuk.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
07.
20:33

Így reagált az Ikea a nyitásra

A svéd lakberendezési lánc a lazításhoz képest egy, illetve két napos csúszással kezdi újra az üzemet. A személyes vásárlás mellett működik neten rendelt áruk személyes átvétele és a házhoz szállítás is.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
07.
15:32

Így reagált a Lidl a nyitásra

A német kiskerlánc a szabályokra reagálva megváltoztatta boltjai nyitva tartási rendjét. Több idő lesz vásárolni.

Szerző(k): Molnár Csaba