Nagy Martin

07.
24.
18:50

A Google anyavállalata ismét beszáll a robotikába

Az Alphabet óriáscégének ez már sokadik próbálkozása a robotikában, ugyanis korábbi erőfeszítéseik még nem hoztak átütő sikereket. Ezért inkább olyan szoftverek fejlesztése felé fordulnak, amikkel a gépi tanulást felhasználva, beavatkozásmentesen lehet robotokat vezérelni.

Szerző(k): Nagy Martin
07.
15.
09:13

Felhőbe költöznek a Windows operációs rendszerei

A Microsoft legújabb dobása lehetővé teszi, hogy a felhasználók bárhonnan használhassák a Windows 10 és 11 operációs rendszereket egy felhőalapú szolgáltatás segítségével.

Szerző(k): Nagy Martin
07.
14.
19:50

Érkezhetnek a fájdalom nélküli vírustesztek

Az új nyálmintavételen alapuló technológia kényelmesebb, mint a hagyományos gyorstesztek, valamint olyan más betegségeknél is lehet alkalmazni, ahol a gyakori kontrollvizsgálat létfontosságú eleme a kezelésnek.

Szerző(k): Nagy Martin
07.
13.
20:31

Mentőcsomagra szorul a járványkezelés mintaországa

A világ két legnagyobb technológiai gyártója 10 millió Pfizer/BioNTech oltóanyagot vásárol Tajvan lakosságának, miután Tajpej városvezetése szerint a kínai kormány megakadályozta a közvetlen üzletkötést. Az új megállapodás segíthet a kevésbé átoltott sziget járványkezelésében, valamint véget vethet az vakcinabeszerzéssel kapcsolatos, majdnem egy éve tartó politikai kötélhúzásnak.

Szerző(k): Nagy Martin
07.
10.
07:40

Már a TikTokon is kereshetünk álommunkahelyet

A piacvezető közösségi platform olyan álláskereső szolgáltatást indított, ahol videós önéletrajzokat küldhetünk a programban résztvevő partnercégeknek. A TikTok Resumes a Z-generáció üzleti közösségi portálja szeretne lenni, ahol a fiatalok egyperces rövid videókkal hódítják meg az álláspiacot.

Szerző(k): Nagy Martin
07.
08.
19:12

Már a videójátékokat is megszállhatják az idegesítő hirdetések

A videojáték-ipar vezető szereplői elsőként kötöttek partnerséget egy amerikai reklámcég tulajdonában lévő új platformmal, így zöld utat kaphatnak a PC-s és konzolos játékokba integrált hirdetések. Az EA cáfolja, hogy szerződést kötött.

Szerző(k): Nagy Martin
07.
03.
18:23

A HTC küzdelme az otthoni virtuális valóság célközönségéért

Három évvel az eredeti Vive Pro VR szemüveg megjelenése után itt a második headset, amit kéthetes tesztnek vetett alá a Napi.hu. A gyártó ahelyett, hogy egy önálló vezeték nélküli kialakítással próbálkozna, inkább a virtuális valóság prémium lehetőségeit igyekszik kiaknázni.

Szerző(k): Nagy Martin
06.
30.
14:27

Már a szakításban is segítenek a startupok

A Postdates névre hallgató szatíra-startup a hasonló elnevezésű „Postmates” kereskedelmi szállítócég paródiájaként jött létre, ami azon személyes tárgyak gyors visszaszerzését biztosítja, amik a korábbi partnerünknél maradtak.

Szerző(k): Nagy Martin
06.
27.
19:03

A járvány alatt minden nap ünnep a belföldi csomaglogisztikában

A járvány felpörgette az online kereskedelmet, miközben az emberek egyre több szolgáltatást várnak el a szállítást végző cégtől. Még mindig a futáros szállítás a legnépszerűbb, de jönnek föl a csomagautomaták és az átvevőpontok. A drónos szállításnak ugyanakkor Magyarországon nincs létjogosultsága.

Szerző(k): Nagy Martin
06.
26.
08:04

A Google kereső új kihívója szelíden bánik az adatainkkal

Az adatvédelemre koncentráló Brave fejlesztői a héten indították el új keresőmotorukat, ami a vállalat saját böngészőjéhez hasonlóan, a Google kínálatának privát és átlátható alternatívája kíván lenni. A Brave Search a felhasználókat nem a személyre szabott hirdetések céltábláinak tekinti, ráadásul a keresési algoritmusa is független a Google találataitól.

Szerző(k): Nagy Martin