Szász Péter @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
05.
25.
21:58

Nyilvános az államtitkárok listája

A friss kinevezések alapján 56 államtitkár kezdheti meg a munkát az új kormányban - írja az Infostart.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
21:38

Drágul az amerikai beutazás

Az Egyesült Államok vízummentességi programja 40 ország, közöttük Magyarország állampolgárai számára teszi lehetővé, hogy egyszerűsített módon lépjenek be, akkor, ha turisztikai vagy üzleti céllal legfeljebb 90 napra érkeznek. Ennek az elektronikus beutazási engedélyének eddig 14 dollár volt az ára, de csütörtöktől 21 dollárra emelkedik - írja az Airportal.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
21:27

Robert Golob az új szlovén kormányfő

Miniszterelnökké választotta a szlovén parlament szerdán Robert Golobot, az április 24-i szlovéniai általános választásokon győztes Szabadság Mozgalom (Gibanja Svoboda) vezetőjét, aki várhatóan hárompárti balközép kormányt alakít majd - jelentette a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
21:18

Már 59 majomhimlős eset van Spanyolországban

Spanyolországban 59-re emelkedett a majomhimlő-fertőzéssel diagnosztizált betegek száma - közölte Carolina Darias egészségügyi miniszter. 48 esetet Madridban szűrtek ki, emellett a Kanári-szigeteken, Andalúziában és Baszkföldön is igazoltak eseteket.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
21:10

Még nem állt helyre a német gazdaság

Németország hazai összterméke (GDP) 0,9 százalékkal elmaradt az idei első negyedévben a koronavírus-világjárvány előtti utolsó időszakhoz, 2019 negyedik negyedévéhez képest - mutatta ki a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) egy szerdán ismertetett vizsgálatában.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
20:58

Új elnöke van a Lízingszövetségnek

Kőszegi Lászlót választotta főtitkárnak a Magyar Lízingszövetség, az vezető Tóth Zoltántól vette át a tisztséget - közölte a szervezet.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
20:46

Romániába utazott a brit trónörökös

A román állami vezetőkkel és a román királyi ház tagjaival találkozott szerdán Bukarestben, romániai látogatása első napján Károly walesi herceg. A brit trónörökös az elnöki hivatalban találkozott Klaus Iohannis román államfővel, majd a kormány székházában Nicolae Ciuca miniszterelnökkel.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
20:39

Fákat döntött ki, tetőket bontott le a vihar

Országszerte mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat szerdán a heves szél és a jégeső okozta károk miatt - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
20:28

Jól ment tavaly a magyar McDonald's-éttermeknek

A magyarországi McDonald's éttermeket működtető Progress Étteremhálózat Kft. 2021-ben 6,765 milliárd forintra növelte adózott eredményét az előző évi 3,668 milliárd forintról - közölte a kft. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
20:20

Tartósan magas maradhat az LNG ára

A Woodside Energy Group, Ausztrália vezető független földgáztermelője úgy látja, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) ára néhány évig magas marad, mivel a piac alkalmazkodik az Oroszországot az ukrajnai invázió miatt sújtó szankciókat követő ellátási zavarokhoz - írja a Marine Link.

Szerző(k): Szász Péter