Szász Péter

04.
15.
14:29

Beoltották Ursula von der Leyent

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is megkapta az első adag koronavírus elleni vakcinát - írta ki a politikus a Twitter oldalára.

Szerző(k): Szász Péter
04.
15.
11:40

Ha három hónapig lehetnek nyitva a szállodák, az még nem elég a túléléshez

Ha a kormányzati enyhítés folytatódik, júliusban és augusztusban akár teltház is lehet a szállodákban - erre számít Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke, aki az ATV-nek beszélt a nyári kilátásokról.

Szerző(k): Szász Péter
04.
15.
09:43

Újabb területet zárnak le a Lánchídnál péntektől

Újabb szakaszához ért a Lánchíd felújítása: április 16-án, pénteken a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. átveszi a teljes munkaterületet. Ezzel egy időben a pesti oldalon lezárja a gyalogos-aluljárót, a budait ugyanakkor június közepéig nyitva tartja, és addig még a közúti forgalom is használhatja az átkelőt.

Szerző(k): Szász Péter
04.
14.
18:18

Úgy tűnik, nincs napirenden a Telenor eladása

A PPF befektetői csoport egyelőre nem tervezi értékesíteni telekommunikációs portfólióját, amelybe a magyar Telenor 75 százaléka is beletartozik. Ez derül ki abból az interjúból, amelyet Ladislav Bartonicek, a cég vezetője adott a cseh Seznam Zprávy portálnak és melyet a HWSW.hu szemlézett.

Szerző(k): Szász Péter
04.
14.
17:19

Megint hoppon maradt a Ryanair

Összhangban vannak az uniós joggal azok a támogatási intézkedések, amelyeket a Covid-19 által okozott utazási korlátozások nyomán a járatok törléséből vagy átütemezéséből eredő károk miatt Svédország és Dánia vezetett be a SAS légitársaság javára - döntött az Európai Bíróság. A keresetet a Ryanair nyújtotta be. A fapados társaság nem először támadja a skandináv támogatási gyakorlatot.

Szerző(k): Szász Péter
04.
13.
13:45

Nyugdíjasok rohamozták meg az oltópontokat Olaszországban

Káoszhoz vezetett a 70-80 évesek regisztráció nélküli oltásának elindítása Olaszországban, miután a kormány korosztályok szerint programozta át a koronavírus elleni vakcinázást, elsőbbséget adva az időseknek - jelentette az olasz sajtó kedden.

Szerző(k): Szász Péter
04.
13.
13:28

A várakozásokkal ellentétben csökkent a ZEW hangulatindexe

Áprilisra vonatkozóan a várt növekedés helyett csökkent a ZEW gazdaságkutató intézet németországi és euróövezeti befektetői hangulatindexe, abszolút értékben azonban a csökkenéssel együtt is magas, a konjunkturális kilátásokkal szemben erős bizakodást tükröző szinten áll - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
13.
13:08

Orbán Viktor: megvan a 3 millió beoltott

Újabb oltási mérföldkövet ért el Magyarország: már 3 millió ember kapta meg az első oltását - derül ki abból a videóból, amit Orbán Viktor töltött föl a Facebookra.

Szerző(k): Szász Péter
04.
13.
12:45

Alig akad tanár, aki szívesen visszatérne a jelenléti oktatáshoz

A pedagógusok 87 százaléka nem szeretne visszatérni a jelenléti oktatáshoz április 19-én, azonban ha ezt mégis visszavezetik, 54 százalékuk bemenne a munkahelyére és megtartaná az óráit - derül ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a 21 Kutatóközpont közös felméréséből.

Szerző(k): Szász Péter
04.
13.
12:18

A tavalyinál kisebb volt a villamosenergia-fogyasztás januárban

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4326 gigawattóra (GWh) volt januárban, 1,4 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Szerző(k): Szász Péter