Szabó M. István

04.
15.
14:19

Tüntettek a Mol-székház előtt: ne egy nemzeti parkban fúrjanak!

Tovább folyik a Mol Nyrt. Őrségbe tervezett fúrásai elleni demonstráció, csütörtökön délelőtt az éves közgyűlésre igyekvő igazgatósági tagokat szembesítette a Greenpeace azzal, hogy ki mindenki nem akarja, hogy szénhidrogént keressenek természetvédelmi területen.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
15.
12:03

Nem biztos, hogy megéri már az állami napelemes támogatásért rohanni

Az államilag támogatott napelemes beruházások aranykorának lassan vége, de a júliusi kapuzárás előtt ettől még sokan úgy gondolják, hogy talán érdemes volna a szűkülő résen mégis valahogy bejutni. Nem jó ötlet - írta meg a G7.hu

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
22:15

Kemény fellépést sürget az EP a sportesemények kalóz streamingelése ellen

Határozott fellépésre van szükség a szabályozói oldalról a sportesemények kalózközvetítése ellen, mert az nem csupán adatlopás, hanem a rendezvényt szervező és az arról közvetító szolgátató megkárosítása is - közölte az Európai Parlament (EP)szakbizottsága. Olyan szabáélyozás johet, ami töbek között kimondja, hogy az illegális tartalmat a szolgátatónak el kell távolítania az észlelés után legkésőbb fél órával.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
22:01

800 ezer doboz cigarettára elég illegális dohányt értékesítettek, mielőtt lebuktak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) lefülelt és lekapcsolt egy olyan bűnszövetkezetet, amely nagyüzemi módon pörgette az illegális dohánykereskedelmet.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
21:40

Zömmel zöldültek a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek

Túlnyomórészt emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre és az oltási kampányok alakulására figyeltek -írta a kereksedési nap végén az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
21:20

A letteknek is, a cseheknek is jól jönne a dánoknál betiltott vakcinakészlet

Lettország kész átvenni a brit-svéd gyártású AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagkészletét,amiről Dánia korábban lemondott - közölte Daniels Pavluts lett egészségügyi miniszter. Az MTI híradása szerint aa lettek mellett Csehország is jelezte: a Dániában leállított oltóanyagot, akár mind a 2,4 millió adagot megvennék.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
21:01

Továbbra is erősödik a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben szerdán a bankközi devizapiacon - írta az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
20:40

A vendéglátóhelyek máris készülnek a nyitásra

Orbán Viktor ma délutáni rendkívüli bejelentésére, mely szerint hamarosan nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) máris jelezte: készülnek a nyitására - jelentette az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
20:32

Lehúzta a BUX-ot a délután indult eladási hullám

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 350,69 pontos, 0,82 százalékos csökkenéssel, 42 514,94 ponton zárt szerdán - jelentette az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
20:10

Rákapcsol az Airbus

Az Airbus folytatja termelése fokozatos növelését az idén a részvényesi közgyűlésen elfogadott terveknek megfelelően - közölte a dpa hírügynökség jelentése alapján az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István