Szabó M. István @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
05.
25.
10:49

Egyet botlott Paks, a napelemek viszont megállíthatatlanul törnek előre

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kiadta az áprilisi villamosenergia-piaci jelentését, melyből leginkább az olvasható ki, hogy mi mindent nem érzékelünk a rögzített lakossági tarifáknak köszönhetően.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
24.
18:33

Itt a vége: a finn atomerőmű építésnek még az engedélykérelmét is visszavonták

Csak egy torzó marad az észak-finnországi félszigeten: kudarccal végződött a Hankihivi-1 atomerőmű építési projektje, miután a beruházó cég a 2013 óta tartó engedélyezési folyamatnak nem ért a végére. Már nem is fog, mivel ma hivatalosan visszavonták az engedélykérelmet.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
24.
18:22

A lengyelek Norvégiának is keményen üzentek az energiaszállítások miatt

A lengyel miniszterelnök szerint Norvégiának meg kellene osztania azt a „gigantikus” olaj- és gázipari nyereségét, amelyet az oroszok ukrajnai háborúja óta bezsebel az energiahordozók árának elszállásával. Meg is mondta, hogy kinek kellene adni ezt az összeget. Norvégia reagált: a norvég gazdaságot és fogyasztókat is érintik a magasra szökő energiaárak, és visszaestek az olajalap bevételei.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
24.
18:06

Paks és Miskolc közös nevezőn

Miskolc és Paks is a globális klímavédelmi mozgalom első bevállalói közé került: a két város átáll a zéró kibocsátású tömegközlekedésre.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
23.
14:06

Ügyvédnek adta ki magát, átvert 300 céget, mire lebukott

Több mint háromszáz vállalkozást károsított meg egy nő, aki az egész országra kiterjesztette a "működési területét". A több tízmilliós károkozás több mint 8 év börtönbüntetést ért első fokon - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
23.
13:27

A hitelminősítő kidobta a rendszeréből a budapesti KGST-bankot

Arra hivatkozva, hogy nem tudják elemezni a pénzintézet tevékenységét, a Fitch visszavonta a budapesti központtal működő, orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) minősítését - írta hírül az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
23.
11:34

Varsó beleállt, az orosz gázszállítással lehetnek gondok

Lengyelország felmondta az orosz gáztranzitról szóló kormányközi szerződést - a Jamal vezetéken megszakadhat az orosz gáz szállítása Európába - közölte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
23.
10:40

Még többet csúszik és még drágább lesz a britek Paks II.-je

Az Egyesült Királyságban épülő Hinkley Point C atomerőmű a francia építő és a brit megrendelő számára is az a tipikus - vagyis: kifelé mosolygós és kebeldöngetős, befelé azonban egyre inkább szűkölős, feszengős - beruházási sztori, amiről akkor is sok tanulságos dolog megírható, ha éppen aktuálisan úgy tűnik, hogy minden rendben van. A szigetország legutolsónak tartott ilyen beruházásával kapcsolatban azonban már megint nincs szélcsend - és ez rossz hír minden atomerőmű építéssel kacérkodó országnak.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
23.
10:25

Plagizált az Audi, nagyon megütheti a bokáját

Most, hogy előkerült az eredeti, korábbi, "nem audis" videó-bejegyzés is, csak a vak nem látja, hogy a német autógyártó csak úgy tett, mintha a reklámja alatt elhangzó szöveg az ő szüleménye volna. Nem biztos, hogy Kínában elég lesz ehhez a bocsánatkérés.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
23.
09:44

Iparkodnak a gázbetárolással: harmadához közelít a töltöttség

Jelentett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a hazai földgáztározók töltöttségéről: folyamatos a betárolás.

Szerző(k): Szabó M. István