Szabó Zsuzsanna

04.
17.
14:55

Magyarország elégtelent kapott

Az Európa Tanács korrupcióellenes szakmai testülete (GRECO) az elmúlt években összesen 18 ajánlást tett Magyarországnak a korrupció megelőzésére a parlamenti képviselők, a bírák és ügyészek körében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
14:26

Standard and Poor's javította Románia államadós-besorolásának kilátásait

A Standard and Poor's (S&P) nemzetközi hitelminősítő negatívról stabilra javította Románia államadós-besorolásának kilátásait, ugyanakkor megerősítette "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
13:57

Lemondta moszkvai útját a cseh kormányfőhelyettes

Lemondta szombaton a jövő hét elejére tervezett, már nyilvánosan bejelentett moszkvai látogatását Jan Hamácek cseh kormányfőhelyettes, belügyminiszter és megbízott külügyminiszter - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
12:57

Egy 50 fős zsoldoscsapat el akarta foglalni a Dunaferrt, még nagyobb csapattal térhetnek vissza

Az éjszaka zsoldoscsapattal akarta elfoglalni a Dunaferrt az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör - tudatta a vállalatcsoport közleményében, amelyet a dunaujvaros.com tett közzé. Az Index.hu-nak Mikó István, a cég egyik tulajdonosa képviseletében eljáró jogász, jelezte, a közeljövőben újabb akciót terveznek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
12:05

Poszt-Covid-részleget adtak át a Budapesti Szent Ferenc Kórházban

Átadták a Budapesti Szent Ferenc Kórház új, poszt-Covid-szindróma ellátó részlegét - közölte az emberi erőforrások minisztere szombaton közösségi oldalán az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
11:47

Iskolanyitás: Orbán Viktor egy nem létező WHO-protokollra (Frissítve: reagált a KTK)

Orbán Viktor pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik protokolljára hivatkozott, amikor arról beszélt, hogy miért döntöttek a hétfői iskolanyitás mellett. Csakhogy a Népszava szerint a nemzetközi szervezetnek nincs olyan protokollja, ami ilyet javasolna. A Miniszterelnökség pedig nem árulta el a lapnak, hogy pontosan mire is gondolt a miniszterelnök. Frissítés: a cikk megjelenése után a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) jelezte, hogy fogalmazott meg ilyen ajánlást az egészségügyi szervezet és az UNICEF.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
10:53

Ötven éve állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását

Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
10:35

A járvány miatt a Borsodinál nem voltak elbocsátások

Az előző, rendkívül sikeres évtől ugyan elmaradtak tavaly a Borsodi Sörgyár eredményei, de a társaság minden munkavállalóját meg tudta tartani a koronavírus-járvány okozta kihívások ellenére - közölte a cég az MTI érdeklődésére.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
10:21

Szerbiában újraindul a tantermi oktatás

Visszatérnek az iskolapadokba a középiskolások, valamint az általános iskolák felső tagozatos diákjai hétfőtől Szerbiában, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb ugyanis úgy döntött, hogy az országban már semmi nem indokolja a virtuális oktatás folytatását - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
09:40

Koronavírus: 4604 az új fertőzött, 217 halott Magyarországon

A koronavirus.gov.hu kormányzati portál szombat reggeli közlése szerint az elmúlt 24 órában 4604 új fertőzöttet azonosítottak és 217 beteg elhunyt. Ezzel párhuzamosan már 3 millió 214 ezer ember kapott oltást.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna