Szepesi Anita

04.
18.
07:20

Orvosa szerint Navalnij bármelyik percben meghalhat

A harmadik hete éhségsztrájkoló, börtönbe zárt Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egészségi állapota rohamosan romlik, és „bármelyik percben meghalhat” – közölte szombaton a 44 éves ellenzéki aktivista, politikus egyik orvosa. Jaroszlav Asihmin a családtól kapott vizsgálati eredményekre hivatkozva azt állítja, hogy Navalnij káliumszintje vészesen magas, ami szívleálláshoz vezethet, megemelkedett kreatininszintje pedig veseproblémákról árulkodik - írja a hvg.hu az MTI híre alapján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
21:11

Orosz diplomatákat utasítottak ki Csehországból

Tizennyolc orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból, akik a cseh hatóságok szerint az orosz titkosszolgálatoknak dolgoztak - jelentették be szombaton Prágában az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
20:53

Erre figyeljen, ha tisztítószert vásárol! - teszteltek a fogyasztóvédők

Hiányos termékcímkék, megkérdőjelezhető hatékonyság jellemezte többek között a Tudatos Vásárlók Egyesülete által vizsgált általános felülettisztítókat. A megvásárolt szerek közül 17 terméket laboratóriumban is bevizsgáltattak a fogyasztóvédők. A pénzkidobásra csábító termékek nem feltétlenül olcsók. Literenkénti egységáruk 300 forinttól akár 10 ezer forintig is felkúszhat.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
19:53

Koronavírus: veszélyben a túlsúlyos kamaszok

A túlsúlyos kamaszoknak van szükségük intenzív kórházi kezelésre, ha elkapják a koronavírust - mondta Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója az RTL Híradónak.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
19:25

Orbán Viktor: már 3,25 millió magyart beoltottak

Orbán Viktor szombaton késő délután kiposztolta a "vakcinométert", amely szerint már 3,25 millió honfitársunk már be van oltva.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
18:38

Egyes ráktípusokban szenvedőknek nem jelent védelmet az oltás

A vérrákokban, csontvelőrákban vagy nyirokcsomórákban szenvedők testében nem biztos, hogy antitestek jelennek meg az oltást követően - idézi a MedicalXpress-ben megjelent friss kutatás eredméyneit az Infostart.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
18:05

Eltemették Fülöp edinburghi herceget

Végső búcsút vettek szombaton Fülöp edinburghi hercegtől. II. Erzsébet királynő férje életének századik évében, múlt pénteken hunyt el a windsori kastélyban. A katonai tiszteletadással kísért búcsúszertartás ugyancsak Windsorban, a brit királyi család legősibb és legnagyobb rezidenciájának Szent György-kápolnájában volt.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
17:40

Rákszűrés felfüggesztése: megszólalt az NNK

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a múlt hét végén miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat - írta szerdán a 444.hu. Az NNK ma a hírre reagálva az MTI-vel azt közölte, hogy a szűrővizsgálatok április 9-től pár hétre szóló, átmeneti és rövid ideig tartó halasztása pótolható, a lakosság szűrése nem marad el.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
16:59

Szlávik: A halottak száma nem a kellő mértékben csökken

Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz. Nem lehet nyájimmunitásról beszélni, amíg a lakosság 80-90 százaléka nincs beoltva - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában, amit az MTI szemlézett.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
16:37

Megérkezett a friss időjárási előrejelzés, nem fog örülni

Szombaton dél felől egyre több és vastagabb felhő érkezik fölénk, egyre kevesebb helyen süthet ki a nap. Néhol gyenge záporeső kialakulhat. Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita