Szepesi Anita @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
05.
17.
07:08

Lakásfelújítás: a siker kulcsa egyetlen szó

Az építőanyagok és a kivitelezés költségeinek emelkedése a lakásfelújítási piacon mintegy 17-18 százalékos költségnövekedéshez vezet, ám egyelőre kérdés, hogy ezt sikerül-e a vevőkre hárítani. A lakásfelújítást fontolgatók a növekvő árak mellett súlyos szakemberhiánnyal is szembesülnek. A lapunknak nyilatkozó szakértők szerint ahhoz, hogy ebben a piaci környezetben sikeresen vezényeljenek le egy felújítást, a kulcs korábbinál sokkal gondosabb előkészítés.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
15.
07:40

Nagyot változik a parkolási rend a XIII. kerületben

Hétfőn kezdődik a XIII. kerületben a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kialakítása. A Dráva utca – Váci út – Szent István körút – Duna part által határolt területen, azaz Újlipótvárosban a parkolóhelyek 30 százalékát, 1950 helyet közlekedési táblák és kiegészítő táblák segítségével jelölik ki kizárólagos lakossági parkolóhelyeknek. A munka előreláthatólag július 29-éig tart - írta a kerületi lap.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
15.
07:20

Milyen a jó kenyértartó? Íme, a válasz

A lényeg, hogy a kenyerünk védett helyen legyen, ám biztosított legyen számára a megfelelő szellőzés. Nem árt, ha a tároló lélegző anyagból van. Legyen a tartónk fából, műanyagból, kerámiából, esetleg fémből, igazából mindegyik anyagnak megvan az előnye és a hátránya is, ezeket veszi sorra az Ételt csak okosan! oldal.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
21:45

Nem lesz önálló egészségügyi és oktatási tárca, a szakmai szervezetek csalódottak

Rossz döntésnek tartják oktatási és egészségügyi szakmai szervezetek, hogy továbbra sem lesz önálló minisztériuma a két ágazatnak.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
21:01

Áremelésre készülnek a fuvarozók

Tovább emelnék tarifáikat a fuvarozók, pedig idén már 10-15 százalékkal drágult az áruszállítás.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
20:13

Az ukránok szerint puccs készül Putyin ellen

Puccsra készülnek Putyin ellen Moszkvában, a puccs előkészületei már elkezdődtek, állítja az ukrán katonai hírszerzés vezetője. Kijelentését azonban semmivel sem támasztotta alá - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
19:44

Új feladatokat kap Szijjártó Péter

Több energetikával kapcsolatos feladatkör is Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez kerülhet az új kormányban – értesült a 24.hu kormányközeli forrásokból.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
19:21

Megvan az év emlékhelye

A pákozdi nemzeti emlékhely nyerte idén a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) által alapított Év emlékhelye díjat.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
18:49

Több ezer boltot tüntetett el a járvány

Két esztendőnyi járványveszély megtépte a boltokat is, számuk hét és fél ezerrel csökkent. A bezárt hagyományos boltokat pedig leváltották az internetes áruházak, amennyivel csökkent az előbbiek száma, az utóbbiaké annyival nőtt. Könyvesbolt már alig van. Teret hódítottak a nagy alapterületű áruházak. A legtöbb bolt a fővárosban, a legkevesebb Nógrádban van. Árstop után boltstop?

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
18:17

Új fejlemény a rettegett hirtelen csecsemőhalál szindróma ügyében

A hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS) a váratlan csecsemőhalálok bő harmadáért felelős az Egyesült Államokban évente, és oka nagyrészt ismeretlen maradt. Az ausztráliai Sydney-i Westmead Gyermekkórház kutatói által május 6-n publikált közzétettek egy tanulmány nemcsak azt igazolta, hogyan halnak meg ezek a csecsemők, hanem azt is, hogy miért. A felfedezés után az érintett családokat talán nem nyomasztja többé borzalmas bűntudat, hogy valamit nem jól csináltak - derül ki Dobson Szabolcs szakgyógyszerész friss bejegyzéséből.

Szerző(k): Szepesi Anita