Tér Diána

12.
08.
17:14

Egy vagyont fizettek Napóleon volt feleségének ékszeréért

Jóval nagyobb összegért keltek el Joséphine Bonaparte, Napóleon első feleségének tiarái a londoni Sotheby's aukciósház árverésén, mint tervezték.

Szerző(k): Tér Diána
12.
08.
15:26

Bajban van a kakaó

Felére csökkenhet a kakaótermesztésre alkalmas területek nagysága a klímaváltozás miatt a 2040–2070 közötti időszakra, miközben az elmúlt évtizedekben csak a kakaótermesztés miatt több millió hektár erdőt irtottak ki, jelentősen hozzájárulva ezzel a klímaválsághoz.

Szerző(k): Tér Diána
12.
08.
14:40

Két teherautónyi hamis parfümöt foglalt le a NAV

Száznegyvenmillió forint értékű hamis parfümöt találtak az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán két Budapestről érkező teherautóban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szerző(k): Tér Diána
12.
08.
14:23

Drónokat vetnek be az útépítéshez Romániában

Ritmus- és szemléletváltást ígér az autópálya-építés terén az új bukaresti kormány, amely jövőre tízmilliárd eurót fordítana infrastrukturális fejlesztésekre.

Szerző(k): Tér Diána
12.
08.
14:12

Csökkenti részesedését a Nestlé a L'Oréalban

A Nestlé 23,3-ról 20,1 százalékra csökkenti részesedését a L'Oréalban, a felek 8,9 milliárd eurós üzletet kötöttek - írja a Reuters.

Szerző(k): Tér Diána
12.
08.
11:20

Itt a lista: ezekre kerestek rá a magyarok a Google-n

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében a világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak kerültek a leginkább előtérbe, korrajzot adva így az adott évről.

Szerző(k): Tér Diána
12.
08.
09:52

Velencei "hajótilalom": kártalanítást kapnak a hajótársaságok

Kártalanítja a "nagyhajó-tilalom" miatt érintett hajótársaságokat Olaszország, ezért közel 58 millió eurót oszt szét, amelyből a teherhajók- és a terminálüzemeltetők is kapnak.

Szerző(k): Tér Diána
12.
07.
16:19

Szombat délután nagyobb méretű kisbolygó közelíti meg a Földet

Egy, a nagyobb méretű földközeli kisbolygók közé tartozó égitest közelíti meg a Földet szombaton. Bár a (4660) Nereust a NASA a Földre potenciálisan veszélyt jelentő kisbolygók közé sorolja, több millió kilométerre halad el mellettünk, így nem jelent veszélyt bolygónkra.

Szerző(k): Tér Diána
12.
07.
14:31

Új területeken vezethetnek be kedvezményes áfakulcsokat

Megszületett a gazdasági és pénzügyminiszterek keddi brüsszeli ülésén az uniós áfa-irányelv módosításáról szóló egyhangú megállapodás. Kedvezményes áfakulcsot alkalmazhatnak a tagállamok a napelemekre, a hagyományos és elektromos kerékpárokra, a gyermek ruházati termékekre, illetve a hulladék újrahasznosítási szolgáltatásokra is - írja a Portfolio.

Szerző(k): Tér Diána
12.
07.
13:54

Szépen gömbölyödik a Jysk, újabb üzleteket nyit a boltlánc

Kiemelkedő éves forgalmat bonyolított le a Jysk Írországban és az Egyesült Királyságban, ezért a következő években egy tucat új üzlet megnyitását tervezi a térségben.

Szerző(k): Tér Diána