A Vodafone Magyarország Alapítvány a korábbiaktól eltérően a 2020/2021-es évre nem pályáztatással, hanem célzottan, direkt megkeresés útján választotta ki a Főállású Angyal program két új angyalát. Ennek eredményeként a program keretében Erdős Sándor Digitális Kórházi Angyal és Váczi Dorka, Digitális Oktatási Angyal fejenként havi bruttó 400 ezer forintos fizetésért dolgozhatnak társadalmi projektjükön - közölte az alapítvány.

Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Zrt. alelnöke, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja szerint a Vodafone Magyarország mind az egészségügy digitális eszközökkel való támogatása és digitális fejlesztése, mind a digitális oktatás terén felelős infokommunikációs vállalatként igyekszik minél nagyobb szerepet vállalni. "Az idei Főállású Angyal Program esetében is a célunk a digitalizációt jó és nemes ügyek szolgálatába állítani" - tette hozzá.

2019-ben Erdős Sándor, a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola hallgatója nyerte el a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját az általa megálmodott OncoVR projekttel, melynek célja, hogy megkönnyítse a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek mindennapjait a kezelések során. A virtuális valóság (VR) technológiájával nemcsak színesebbé teszik a kórházban töltött napokat, de az Erdős Sándor és csapata által fejlesztett VR kalandjáték segítségével jelentősen javítható a gyermekek hangulata a kórházi kezelések alatt, és hosszú távon javíthatja a gyerekek megküzdési stratégiáit.

Erdős Sándor célja Digitális Kórházi Angyalként, hogy az OncoVR a lehető legtöbb érintett gyermekhez eljuthasson, és a foglalkozásaik pozitív hatásait mérő kutatásunk eredményeit megismertesse a hazai szakmai közönséggel is. Annak érdekében, hogy mindez megvalósulhasson, minél több gyermekonkológiai központtal szeretne együttműködést kialakítani, hogy a kórházakban dolgozó pszichológusokkal karöltve többszörözni tudják az OncoVR kalandjáték használatát.

Erdős emellett arra is vállalkozik, hogy új - az OncoVR programhoz kapcsolódó - értékes tartalmakkal bővítse azt az immár  a Vodafone Magyarország Alapítványhoz tartozó, több mint 10 éve működő kezdeményezést, a Falakon át programot, amely díjmentes szélessávú internettel és digitális TV szolgáltatással teszi könnyebbé a gyermekek kórházban töltött idejét.

A 2020/21-es év másik Főállású Angyala Váczi Dorka, aki Digitális Oktatási Angyalként és a Digitális Iskola Program szakmai vezetőjeként immár két éve azon dolgozik, hogy a pedagógusok és a diákok egyaránt naprakészek legyenek a digitális eszközhasználat terén. Az oktatás ugyanis ma már elképzelhetetlen a digitalizáció nélkül.

"A Digitális Iskola Program működése során rengeteg tudás és tapasztalat halmozódott fel, melyeket mindenképp szerettünk volna elérhetővé tenni, az összes magyar pedagógus számára. Ennek érdekében, a megszerzett tapasztalatokat felhasználva elkészítettük tanároknak szóló, akkreditált e-learning képzésünket, melyet a következő évben további, 100 százalékban online elvégezhető kurzusokkal szeretnénk bővíteni" - mondta Váczi Dorka, aki szerint a céljuk immár nemcsak a programban működő iskolákkal való együttműködés, hanem az ország minél több oktatási intézményének elérése. Terveik között szerepel a szülők felé való nyitás, hogy minden, a tanulási folyamatban részt vevő szereplőnek segíthessenek a digitális eszközök használatában.