Az adathálózati, IT-biztonsági és adatközponti infrastruktúramegoldások implementálásával, üzemeltetésével foglalkozó SpaceNET tavalyi árbevétele meghaladta az 5,1 milliárd forintot, az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 0,6 milliárd forint volt.

A cég egyike azoknak a legmagasabb minősítéssel rendelkező Cisco Gold partnereknek Magyarországon, amelyek saját jogon nyújthatnak támogatási szolgáltatásokat megrendelőiknek. Emellett a vállalat a német DataCenter Group kizárólagos képviselője Magyarországon. A cég többségi tulajdona a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti engedélyezését követően kerülhet a 4iG tulajdonába - közölte a társaság szerdán.

A 4iG Nyrt. célja az akvizícióval, hogy fejlessze a Cisco alapú hálózatok tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatos kompetenciáit, bővítse hálózatbiztonsági tevékenységeit, illetve megalapozza az adatközpont alapinfrastruktúra fejlesztéseket a cégcsoportnál. Kiemelt szempont, hogy a SpaceNET egyedülálló technológiai és komplex gyártói minősítésekkel rendelkezik az adatközpont és hálózatfejlesztés területén.

A 4iG részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Egy éven belül a legmagasabb értékük 716 forint, a legalacsonyabb 285,5 forint volt - írta az MTI.