Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ellopott adatok között szerepeltek amerikai tengeralattjárókra tervezett szuperszonikus, hajók elleni rakétákra vonatkozó tervek is - írta az MTI-re hivatkozva az atv.hu. (Kínai-amerikai háborútól tart az amerikai tengernagy - ezt a cikket olvasta?)

Az adatlopás januárban és februárban történt - közölték a Washington Posttal a folyamatban lévő nyomozásra tekintettel nevük elhallgatását kérő tisztségviselők. A hackerek az amerikai haditengerészet Tengeralatti Hadviselés Központjának dolgozó egyik vállalkozót vették célba. A vállalkozó személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra

Összesen 614 gigabájt adatot tudtak letölteni, ami az amerikai hadsereg Sea Dragon nevű projektjével volt kapcsolatos: többek között tengeralattjárók elektronikai rendszereiről, a kommunikációban alkalmazott titkosításokról szóló dokumentumokat - írta az Index. A legkínosabb viszont egy fejlesztés alatt álló, és a tervek szerint 2020-tól bevezetendő szuperszonikus rakétarendszer terveinek ellopása; ezt is tengeralattjárókra szánták. A Sea Dragon projektre 2015 óta 300 millió dollárt költött a Pentagon.

Ez már nem az első eset, hogy kínai hackerek amerikai katonai titkokat lopnak el, így jártak az F35-ös vadászgép, a Patriot PAC-3 rakétaelhárító rendszer, és a haditengerészet Littoral Combat Ship projektjének dokumentációi is - hívta fel a  figyelmet cikkében az Index.

A kép forrása: MTI/EPA.