A Tesla kitiltotta a taxisokat a töltőkről

Megtiltotta a szupertöltők használatát a Tesla azok számára, akik autóikat "üzleti célra" használják.
Szász Péter, 2017. december 16. szombat, 20:01
Fotó: MTI/EPA

Sem a taxisok, sem az Uber és a Lyft sofőrjei, sem pedig a kormányzati autók nem használhatják a Tesla gyorstöltőit péntektől - írja az Autonews a cég közleménye nyomán.

A cél ugyanis az, hogy ezeket a gyorstöltőket azok az emberek tudják használni, akiknek nincs azonnali hozzáférésük otthoni vagy munkahelyi hálózathoz. A cég széles felhasználói bázist szeretne, márpedig korábban előfordult, hogy a taxik miatt az "átlag felhasználók" nem fértek oda az eszközökhöz.

Aki nem tartja be a szabályokat szankciókra számíthat.

A Tesla természetesen nem szeretné elriasztani az üzleti vásárlókat, ezért keresni fog valamilyen kompromisszumos megoldást. (Ezen bukhat el az autós forradalom.)

A cég szupertöltői éppúgy megtalálhatók a forgalmas autópályák mellett, mint a városközpontokban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.12.17 11:48

A Tesla egy átverés. Be fog dölni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2017.12.16 20:12

Októberben oda lett a Tesla világelsősége, a kínai Byd megelőzte a 2017-es elektromos autó eladásban, decemberben a szintén kínai Baic is megelőzi így éves összesítésben a harmadik helyre várható.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html