A szupergyors internet eléri Közép-Magyarországot

Újabb pályázat nyílt a Szupergyors Internet Program keretében, amellyel hamarosan Közép-Magyarországon is elkezdődhetnek a szupergyors internethez szükséges fejlesztések - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
MTI, 2016. december 22. csütörtök, 20:31
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése a Közép-Magyarország Régióban című pályázatra 2017. február 15-ig jelentkezhetnek infokommunikációs vállalkozások - elsősorban elektronikus hírközlési szolgáltatók.

Az NFM közölte: az 5,7 milliárd forint vissza nem térítendő hazai támogatást mozgósító pályázat hozzájárul ahhoz, hogy 2018 végéig az egész országot lefedő, legalább másodpercenkénti 30 megabites sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra épüljön ki piaci szereplők bevonásával, a még ellátatlan területeken.

A kormány a Digitális Jólét Program keretében indította el a Szupergyors Internet Programot (SZIP), Magyarország eddigi legnagyobb léptékű szélessávú infrastruktúra fejlesztési programját, amelynek célja, hogy 2018 végére minden magyar családnak, vállalkozásnak lehetősége legyen a szupergyors internethez való hozzáférésre - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK