Az ABB szokatlanul gyors csomagolásra képes IRB 390 FlexPacker robotját választották a nemzetközi Red Dot termékdizájn díjat, a gépezet az első ipari delta robot amit ilyen szinten ismertek el. Mindez azért mert a FlexPacker rendkívüli mértékben növeli az ipari termelékenységet.

A gép 15 kilóig használható, kifejezetten ultragyors, nagy hasznosteher-kapacitású komissiózásra és hatékony csomagolásra tervezték. A fejlesztés során külön hangsúlyt kapott a polcra kész csomagolásoknak az a fajtája, amiknél a termékek függőlegesen helyezhetőek el.

A négy vagy öt tengellyel felszerelt különböző irányú döntésekre alkalmas rendszer így ideális az élelmiszer- ital- a gyógyszer- és egyéb fogyasztási termékek csomagolására is. A FlexPackernél radikálisan újratervezték a delta robotok szokványos párhuzamos karjait, így a csuklók nagyobb merevséget biztosítanak és ezzel több vagy nehezebb tárgyakat is megbízhatóan tud kezelni.

Letisztult dizájn

Az svájci központú ABB több mint két évtizede tölt be vezető szerepet a delta robotok szegmensébe, cég robotika üzletágának vezetője, Marc Segura elmondása szerint a kialakításnál a "letisztult, egyszerű és modern esztétikai elveket" követték, és a versenytársaihoz képest kevesebb helyett foglaló és könnyebben tisztítható IRB 390-et úgy tervezték, hogy "bizalmat keltsen a felhasználókban".