Megtörnék az Airbnb és a Booking uralmát a franciák

A franciáknak elegük van az Airbnb és a Booking.com egyeduralmából: saját online platformot alakítanak ki teljes idegenforgalmi ágazatukhoz - írja a Turizmus Online.
Szász Péter, 2020. május 17. vasárnap, 12:48
Fotó: Stocksnap

A franciák saját online platformot alakítanak ki teljes idegenforgalmi ágazatukhoz, mert, mint mondják, "az ágazatnak vissza kell nyernie az ügyfelekkel fennálló jó kapcsolatát, és vissza kell nyernie az utazók bizalmát" - idézi a portál a Bloomberg cikkét.

Bár az új francia online platform kialakítása még hónapokba telik, azonban a francia kormány már egyesítette erőit az idegenforgalmi ágazat meghatározó képviselőivel a cél elérése érdekében. Egy olyan közös platformot alakítanak ki, amellyel terveik szerint az amerikai online utazási óriások, például az Airbnb Inc. és a Booking Holdings Inc. ügyfeleit elnyerhetik, elhódíthatják.

A kezdeményezés része a kormány által irányított ösztönző csomagnak, amely a világ egyik legfontosabb rendeltetési helyén élénkíti a turizmust, mivel a szállodákat, éttermeket, szórakoztató parkokat, valamint az utazási oldalakat és az utazásszervezőket sújtják a legnagyobb mértékben a globális koronavírus világjárvány miatt meghozott korlátozások.

HOZZÁSZÓLÁSOK