Akciókamerás startupot támogat az MFB tőkealapja

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) portfóliójába tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő közel 250 millió forintot fektet az akciókamerákhoz kapcsolódó kiegészítőket gyártó Sybrillo startup vállalkozásba a növekedési befektetési programon keresztül - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. október 16. hétfő, 20:26
Fotó: Pixabay

A cég október elején írta alá a tőkeemelésről szóló együttműködési szerződést a tőkealap-kezelővel. A befektetés lehetőséget nyújt a sorozatgyártáshoz szükséges feltételek megteremtésére.

Az egyetemi hallgatók által fejlesztett képstabilizáló eszköz két éve a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) technológiai műhelyeként ismert Demola Innovációs Központból indult. Eleinte a teljes fejlesztést házon belül tartották, később a sikeres Kickstarter közösségi finanszírozási kampánynak köszönhetően lehetőségük nyílt egyre nívósabb partnerekkel dolgozni.

A csapat rövid távú céljai között az intenzív terjeszkedést és a csapatépítést jelölte meg, később szeretnének több eszközre is okoskiegészítőt fejleszteni, valamint a videó-szerkesztésben szoftveres újítást nyújtani.

HOZZÁSZÓLÁSOK