Akiknek az ötleteit 205 milliárd forintból támogatják

Egy új, hatalmas befektetési alap elindításáról döntöttek Szingapúrban, hogy fel tudják karolni a helyi ötleteket.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 26. szerda, 12:13
Fotó: Reuters

Szerdán jelentette be a városállam, hogy új módszerrel próbálja meg felpörgetni a gazdaságát. Ennek érdekében egy félig állami, félig magánkézben lévő, egymilliárd szingapúri dolláros, azaz mai árfolyamon mintegy 205 milliárdos forintos befektetési alapot hoztak létre - írja a Bloomberg.

A következő nyolc évben szétosztandó pénzre az innovatív vállalkozások jelentkezhetnek, a cél, hogy ennek segítségével fel tudják pörgetni az üzletüket és a tengerentúlon (ami onnan nézve is az USA-t jelenti) is terjeszkedjenek.

Aki hozzájut a pénzhez, az bizony nagy lépést tehet előre, mivel 6,1 és 30,7 milliárd forint közötti befektetéshez juthat - ez bizony ott is nagy pénznek számít. A mostani tervek szerint a teljes összegből 10-15 startup próbálhatja megvalósítani az álmait.

Mindezzel párhuzamosan jelentősen növelik a szellemi tulajdonnal foglalkozó szakértőket, évente nlégyezer ilyen szakembert terveznek kiképezni. A tervek ambiciózusak, ám a tervek szerint hamar megtérülnek, hiszen öt éven belül 1,5 milliárd szingapúri dollárral dobhatja meg a helyi gazdaságot.

Szingapúr teszi ezeket a lépéseket mindazok ellenére, hogy innovációban kifejezetten jól állnak, a Bloomberg számításai szerint a világon mindössze két államban, Dél-Koreában és Japánban van több szabadalom bejelentve egymillió lakosra vetítve. (Magyar cégekre vár a Google.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.04.26 17:32

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html