Amerika megelégelte a Google "hatalmát"

Bepereli a Google-t az Egyesült Államok, mert szerintük a techóriás a keresőmotorjával és a keresési hirdetéseivel monopolhelyzetet épített ki és tart fenn - írja a Telex a New York Times nyomán. Frissítés: reagált a Google.
Szász Péter, 2020. október 20. kedd, 18:52
Fotó: Getty Images

Mind a konzervatív, mind a liberálisabb politikusok közül többen is felszólaltak már az ellen, hogy az amerikai techszféra néhány gigacég kezében összpontosul.

William Barr, Donald Trump igazságügyi minisztere aktívan részt vett a vád munkájában, a minisztérium jogászaitól szeptember végére követelte a szükséges anyagok összeállítását. Többen még több időt kértek, volt, aki politikai befolyásra panaszkodott.

A per évekig elhúzódhat, de már most több állam is hasonló nyomozásokat folytat, így a Google-nek valószínűleg több bíróságon is védenie kell majd magát - olvasható a portálon.

Cikkünk megjelenését követően reagált a vállalat:

"A mai, az Igazságügyi Minisztérium által kezdeményezett per mélységesen elhibázott. Az emberek saját elhatározásukból használják a Google-t - nem azért, mert kényszerítik őket, vagy mert nem áll más lehetőség a rendelkezésükre. Hamarosan részletesebb nyilatkozattal fogunk szolgálni." - mondta a Google szóvivője.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nekemnemezkell, 2020.10.21 13:38

Ti nem tudtok cikkeket írni, csak a más szemetét terítitek?
Milyen oldal az, amelyik nem képes önálló írásokra...?
Ilyen, libsi szar!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html