Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházással az előre tölthető fecskendőket és műanyag biztonsági eszközöket gyártó üzem kapacitását bővítik újabb gyártósorokkal - mondta el Vecsernyés Csaba, a Becton Dickinson Hungary Kft. igazgatója. A megvalósítás várhatóan három évet vesz igénybe, a tervezés folyik, a konkrét munkálatokat 8-10 hónap múlva kezdhetik meg.

A vállalat 2007 óta összesen 250 millió dollárt költött a termelés beindítására és tevékenysége bővítésére. Ezalatt folyamatosan új munkahelyek születtek, mára 700 munkavállalót foglalkoztat a cég Tatabányán.

Tavaly Tatabányára telepítették egy új üzletág, a biotudomány (bioscience) részleget, és letették egy, a gyógyszeriparban használt kutatási reagenseket előállító üzemcsarnok alapkövét - mondta az igazgató.

Több mint 200 új munkahelyet teremtenek

A vállalat egyúttal 219 új, magas hozzáadott értéket képviselő munkahelyet is létrehoz - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az Egyesült Államok és Magyarország gazdasági együttműködése "minden vitán felülállóan" sikertörténet, az Egyesült Államok a második legfontosabb beruházó Magyarországon, ennek köszönhetően az unión kívüli első számú exportpiaca is lett az országnak. A beruházás mutatja, hogy az amerikai tőke továbbra is bízik Magyarországban - véli a miniszter.

Az orvosi eszközök gyártása az év első kilenc hónapjában 19 százalékkal, 203 milliárd forintra nőt a tavalyihoz képest Magyarországon, amelyben Tatabányának komoly szerepe volt. Kitért arra, is, hogy az orvosi műszergyártásban már most 8 százalékkal többen dolgoznak, mint tavaly, több mint 12 ezren.

Szijjártó szerint a társasági adó kulcsának egységesen 9 százalékra csökkentésével mindenki nyer. A nagy, a kis- és középvállalatok is, amelyek akkor tudnak igazán erősek lenni, ha bekerülnek egy Magyarországon termelő nemzetközi nagyvállalat beszállítói láncába.

Kiszámítható partner

A Becton Dickinson a város egyik legkiszámíthatóbb partnere, a cég folyamatosan bővít, negyedévente 30-40 munkavállalót is felvesz - közölte Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere. Nagy bizalmat feltételez az, hogy a vállalat biotudomány üzletágát - az Egyesült Államokon kívül - a világon először Magyarországra, Tatabányára telepítették.

Bencsik János országgyűlési képviselő kiemelte, Tatabánya az ezredforduló után döntött úgy, hogy elindul az autóipari alkatrészgyártók, gépgyártók és az orvostechnológiai berendezéseket gyártó vállalatok irányába. Ekkor jelent meg a Becton Dickinson Magyarországon, és szavazott bizalmat egymásnak a cég és Tatabánya.

Nyereségesen működnek hazánkban

A nyilvános cégadatok szerint a Becton Dickinson Hungary Kft. a 2015. szeptember 30-val végződő pénzügyi évben 17,6 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el az egy évvel korábbi 11,8 milliárd forint után. A vállalat adózott eredménye ugyanebben az időszakban 2,19 milliárd forint volt, a korábbi 2,05 milliárd forintot követően.

A társaság gyógyászati eszközöket, műszerrendszereket és reagenseket fejlesztő, gyártó és forgalmazó globális orvostechnológiai cég. Az 1897-ben alapított vállalat székhelye Amerikában, a New Jersey állambeli Franklin Lakes-ben található, mintegy 45 ezer embert foglalkoztatnak a világ 50 országában.