Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Facebook egy új kampusz építésébe kezdett, ahol egyrészt új hardvert terveznek, de egy új operációs rendszer fejlesztésébe is kezdenek. A hírek szerint ugyanis gondoskodni akarnak arról is, hogy mindenkitől függetlenül működhessenek az eszközök, éppen ezért indul a munka az Android leváltására alkalmas operációs rendszeren - derül ki a PC World cikkéből.

A fejlesztéshez már leigazolták azt a Mark Lucovskyt is, aki annak idején a Windows NT fejlesztésében vállalt vezető szerepet a Microsoftnál.

A Facebook nem költözik el az Androidról: megtartja az alkalmazásait a Google rendszerén is, de állítólag abban már nem bíznak egyáltalán.

A közösségi óriás ezúttal mindent maga szeretne összerakni, nem bízik a versenytársaiban, és ennek hangot is adott. Attól is tart továbbá, hogy ha összetűzésbe kerülne a Google-lal, akkor sokrétű problémákba futna bele - írja a portál, amely feleveníti, hogy főleg kínai cégek - például a Huawei - döntöttek a saját rendszerek fejlesztése mellett, melyeket érintettek az Egyesült Államok kereskedelmi háborús szankciói.