Kedden több felhasználó is azt kezdte tapasztalni, hogy  a telefonjuk Google appját nem tudják használni, az állandóan összeomlik. Másoknál a telefon maga is akadozni kezdett. A problémát a legújabb frissítés okozza: frissítették az említett alkalmazást - derül ki a Szabad Európa beszámolójából.

A Google a telefon újraindítását javasolta egy felhasználónak, és ez sokaknál meg is oldhatta problémát. Másoknak viszont le kellett törölniük a frissítést, amit úgy lehet megtenni, hogy az applikációk közül kiválasztjuk a Google applikációját és ott lesz olyan lehetőség, hogy "frissítések törlése".

Viszont a 9to5google.com androidos szakportál figyelmeztet, hogy a fenti folyamat miatt újra be kell állítania a Google Assistantot a felhasználóknak a telefonon. A Podcastsban letöltött epizódok törlődnek, ha valaki az összes frissítést eltávolítja. Ha ezt az utat választja valaki, akkor ne frissítse a Google alkalmazást, amíg nem jelenik meg egy javított verzió, mert akkor csak ugyanazzal a problémával fog újra találkozni.

Az Androidon nem rég nyílt meg a lehetőség, hogy a felhasználók korlátozzák az adataik gyűjtését.