Huawei-botrány - megszólalt a cég

Közleményt adott ki a Huawei Technologies azzal kapcsolatban, hogy a Google felfüggeszti üzleti kapcsolatát a céggel, amelynek következményeképpen az eszközökön a jövőben korlátozottan működhet csak az Android operációs rendszer.
Szász Péter, 2019. május 20. hétfő, 11:48
Fotó: Getty Images

A Huawei továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már értékesített vagy kereskedelmi forgalomban lévő Huawei, illetve Honor okostelefonon és tableten.

A cég biztosít mindenkit, hogy miközben betartjuk az összes amerikai követelményt, a Google Play és a Google Play Protect szolgáltatásai a jövőben is elérhetők lesznek a forgalomban lévő Huawei eszközökön.

"A Huawei Technologies ellenzi az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának döntését, mellyel az úgynevezett Entity List-re tette a vállalatot. Megvan a tervünk annak biztosítására, hogy termékeink többsége a nehéz körülmények között tovább tudja szolgálni a felhasználókat. Azonnali lépéseket teszünk az ügy megoldásának érdekében, minden lehetséges intézkedést megteszünk, hogy mérsékelni tudjuk a döntés hatását." - írják.

A cég azt is hangsúlyozza, hogy jelentősen hozzájárultak az Android fejlődéséhez

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2019.05.20 16:58

@krix6:
Mostanában inkább piacvédelemről "vartyognak".
A másik dolog, hogy itt sem fehér és fekete a világ, bőven szürke!
Azért a kínaiak kereskedelmi módszerei is bőven hagynak maguk után kivetnivalót. Elég csak a szabadalmi jogok, védjegy oltalmak kezeléséről beszélni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix6, 2019.05.20 13:55

Ilyenek a zusa módszerei...
Vartyognak vmi versenyről meg tisztességes piacról aztán, amikor alulmaradnak a versenyben...
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html