Újabb, az Android-felhasználók pénzét ellopó alkalmazást azonosítottak kiberbiztonsági szakértők. A StrandHogg nevű kártevő ugyanis hamis bejelentkezőoldalakat tesz az emberek elé, hiteles banki alkalmazásnak álcázva magát. Helyette viszont illetéktelen kezekbe fognak kerülni az adatok, amelyekkel aztán meglophatják a felhasználókat - derül ki a PC World cikkéből.

Főként azért veszélyes az új phising (adathalász) módszer, mert az adatok megszerzése után átirányítja az embereket az igazi alkalmazásba. Sokan így észre sem veszik, hogy meglopják őket.

A VPNpro.com biztonsági szakértője, Jan Youngren szerint az Android használata egyre kockázatosabb, és erről tudniuk kell az embereknek. Teljes elemzést még nem végeztek a StrandHoggal kapcsolatban, de szerintük az androidos mobilok használata nem ajánlott az érzékeny és bizalmas tevékenységekhez, minderre pedig kiemelten kell figyelni a karácsonyi bevásárlási időszakban. Ilyenkor a hackerek is még aktívabban pályáznak a banki adatainkra - idézi a szakértőt a szakportál, amely szerint ebből a szempontból jobb az iOS, mert ott hamar javítják az észlelt hibákat.