A közzététel (közbeszerzés) nélküli eljárás eredményét a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közzététel nélküli eljárást egy uniós irányelvvel, illetve a közbeszerzési törvény egyik lehetőségével indokolta az MTVA. A közbeszerzési törvényt ugyanis nem kell alkalmazni az olyan beszerzésre, amelynek kizárólagos rendeltetése, hogy az ajánlatkérő számára lehetővé tegye nyilvános elektronikus hírközlő hálózat rendelkezésre bocsátását vagy hasznosítását, illetve a nyilvánosság irányában egy vagy több elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtását.

Az Antenna Hungária az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. részére nyújtja az országos földfelszíni analóg rádió műsorszóró és műsorszétosztó szolgáltatást. Az Antenna Hungáriához mikrohullámú-, optikai-, illetve műholdas összeköttetésen jutnak el a műsorjelek.

A felek december 18-án kötöttek szerződést, de a közlemény nem tudatja azt, hogy a 10 milliárd 570 millió forintért mennyi ideig kell szolgáltatnia a földfelszíni sugárzást az Antenna Hungáriának.

Idén júliusban a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) nettó 30 milliárd forint értékű keretmegállapodást kötött a költségvetési szervek rendezvényeinek lebonyolítására, a fővállalkozó rendezvényszervező az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. lett. Az NKH mintegy 1100 költségvetési szerv számára bonyolította le a közbeszerzést, az Antenna Hungária feladata lesz ezen intézmények és szervezetek igénye szerint a rendezvényeikhez kapcsolódó szolgáltatások ellátása, a cateringtől a szállás biztosításán át a médiavásárlásig. A keretmegállapodás időtartama alatt várhatóan legalább 150 darab egyedi szerződést fognak kötni, ezek átlagértéke várhatóan meghaladja a nettó 200 millió forintot.