Antenna Hungária: nagy fordulat előtt áll a tévézés

Megvalósulhat a tévénézők régi vágya, vagyis hogy csak azokért a csatornákért fizessenek, amelyeket valóban nézni szeretnék - mondta Dóbé Sándor, az Antenna Hungária stratégiai igazgatója a Media Hungary konferencián.
Szász Péter, 2018. május 9. szerda, 17:19
Fotó: Pixabay

A szakember szerint a 2000 után született generációnál a tartalomfogyasztásában a távközlési infrastruktúrától különváló Over-the-top (OTT) szolgáltatások - mind például a Netflix - veszik át a vezető szerepet, miközben az előfizetők fokozatosan mondják le kábel TV szolgáltatásukat.

Bár Magyarországon ez még gyerekcipőben jár, az Egyesült Államokban 2017 első negyedévétől a Netflix előfizetések száma meghaladja a kábel TV előfizetések számát.

Míg a filmek és sorozatok platformfüggetlen elérése OTT szolgáltatásokon keresztül - jellemzően online - biztosított, addig a hírek, élő sportesemények, rendezvények, show műsorok követése a hagyományos TV-n megszokott. (Új tévécsatorna indul - ezt a cikket olvasta már?)

Itthon a vegyes modell hódíthat: a széles tematikájú, jelentős nézettséggel bíró műsorokat tartalmazó ingyenes csatornakínálat és a tetszés szerint választott OTT szolgáltatás olyan kombinációt eredményez, amelyben a néző csak a kívánt tartalomért fizet.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2018.05.09 18:55

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html