Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Foxconn létesítménye a déli Tamilnádu államban kifejezetten Indiának, a világ második számú okostelefon-piacának gyárt iPhone-okat. Viszont ez az egyik a koronavírus-járványtól legsúlyosabban érintett állam jelenleg. A hatóságok hétfőtől teljes zárlatot rendeltek el a tartományban, lezárva a tömegközlekedést és bezárva az üzleteket, hogy megpróbálják lassítani a fertőzések terjedését.

Az államban több mint 100 Foxconn-alkalmazott tesztje pozitív lett a koronavírusra, és a vállalat május végéig belépési tilalmat rendelt el a fővárosban, Csennaiban található gyárában - mondta az egyik forrás a Reutersnek. "Az alkalmazottak tegnap óta csak elhagyhatják, de nem léphetnek be a létesítménybe" - mondta az illető, aki szerint a termelés így jelentősen visszaesett.

Az üzem kapacitását több mint 50 százalékkal csökkentették. Nem részletezték az üzem kapacitását, és nem volt világos, hogy hány dolgozó van a létesítményben, amely kollégiumszerű szállást biztosít az alkalmazottaknak.

A tajpeji székhelyű Foxconn, a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója és az Apple egyik fő beszállítója azt mondta, hogy az egyik indiai létesítményének kis számú alkalmazottja pozitív lett a koronavírusra, és a vállalat támogatást nyújt nekik, beleértve az orvosi segítséget is.

"A Foxconn számára munkatársaink egészsége és biztonsága a legfontosabb, ezért szorosan együttműködünk az indiai helyi kormányzattal és a közegészségügyi hatóságokkal, hogy kezeljük azokat a kihívásokat, amelyekkel mi és minden vállalat szembesül a Covid-19-válság kezelése során" - áll a Reutersnek küldött közleményben. A Foxconn nem kívánt nyilatkozni a gyár teljesítményéről vagy a konkrét fertőzöttszámról. Az Apple nem reagált azonnal a kommentárra vonatkozó megkeresésre.

A Foxconn részvényei a Reuters jelentése után 6,2 százalékot estek. A részvény 5,3 százalékos eséssel zárt, ami meghaladta a szélesebb piac 3,8 százalékos csökkenését.