Az iPhone 13-as telefonok iránti megnövekedett érdeklődés nyomán csökkenti az iPadek gyártását az Apple, hogy azokat az alkatrészeket, melyeket tudnak, inkább a legyártott telefonokba csoportosítsák át a táblagépekből - írja az Index.

Az iPadek és az iPhone-ok több azonos hardverkomponenst is használnak, köztük megegyező processzormagokat és perifériás chipeket, így lehetséges, hogy az Apple átcsoportosítsa a nagyobb és jövedelmezőbb üzletágat képviselő telefongyártásba azt, amit nem gyártat le a táblagépekhez.

A Nikkei szerint az iPadeket készítő gyártósorok a tervezett kapacitás felével üzemelnek az elmúlt két hónapban, mivel a felhasználható alkatrészeket inkább az új iPhone 13-ak, illetve az Apple által még értékesített régebbi iPhone-ok gyártásához használják fel.

Az Apple kereslet növekedését várja a karácsonyi szezonban az iPhone 13-as modellek iránt. A telefonok bizonyos konfigurációit a szeptemberi bemutatása óta nehéz beszerezni. Mindemellett az Apple táblagépeire is nagy a kereslet az előző évhez képest képest. 2021 szeptemberének végéig 40,3 millió iPadet értékesített az Apple, 17,83 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.