Ez azt jelenti, hogy a kisebb szakszervizek a hivatalos szervizhálózattal egyező feltételek mellett juthatnak hozzá gyári Apple alkatrészekhez, valamint ingyenes képzésekben is részesülhetnek - olvasható a portálon.

A független javítócégek programja olyan cégeknek szól, amelyek iPhone-ok jótálláson túli szervizelését szeretnék végezni. A programra jogosult cégek az Apple eredeti alkatrészeit, szerszámait, képzését, szervizelési útmutatóit, diagnosztikai eljárásait és erőforrásait használhatják különböző, jótálláson túli iPhone-javításokhoz, például iPhone-kijelzők és -akkumulátorok cseréjéhez.

A programba nem jelentkezhetnek az alkatrész-forgalmazók és viszonteladók, valamint hivatalos Apple-viszonteladók sem.

További feltétel, hogy a vállalkozás nem használhat semmilyen, az Apple által védjegyoltalommal levédett kifejezést a cég nevében vagy a weboldala részeként, kivéve akkor, ha ez összhangban áll az Apple védjegyekre vonatkozó feltételeivel. A javítócégnek továbbá meglévő vállalkozásnak kell lennie, valamint üzlethelyiséggel is kell rendelkeznie, illetve a javítási munkálatokat csak az Apple által minősített technikusok végezhetik. A technikusok vizsgáztatása online történik, a minősítéseket évente termékenként aktualizálni kell. A minősítővizsga ingyenes azon vállalkozások számára, melyek felvételt nyertek a független javítócégek programba.