Eladták a megsemmisítésre ítélt iPhone-okat - perel az Apple

Az Apple beperelte egy kanadai, készülék-megsemmisítéssel foglalkozó partnerét, mert az megsemmisítés helyett eladta a készülékeket - írja a PCWorld.
Szász Péter, 2020. október 6. kedd, 21:28
Fotó: Napi.hu

Az amerikai cég szerint 100 ezer iPhone-ról, iPad-ről és Apple Watch-ról van szó.

Az így forgalomba hozott eszközök csökkentették az adott termékek keresletét, az ügy pedig egyrészt negatív hatással volt a márkanévre, másrészt pedig a fogyasztókban is biztonsági kérdéseket vetett fel - véli az Apple.

Ugyan a Geep Canada nevű cég nem tagadja a dolgot, viszont azt állítja, hogy három alkalmazott felelős a lopásokért, így pedig ellenkeresetet nyújtott be, ugyanakkor az Apple úgy véli, hogy az elkövetők a felső vezetésben voltak. A per még az év elején kezdődött meg, de csak nemrég került nyilvánosságra, és nagyon úgy tűnik, hogy az Apple már 2017 végén vagy 2018 elején tudhatott a lopásokról - olvasható a portálon.

A beadvány szerint 2015 januárja és 2017 decembere között 531 966 iPhone, 25 673 iPad és 19 277 Apple Watch került tőlük a Geep Canadához, és a sorozatszámok megvizsgálása után arra jutottak, hogy az eszközök 18%-a, vagyis 103845 darab továbbra is aktív a hálózatokon. Ebben pedig nincsenek benne a nem LTE készülékek.

A perrel egyrészt azt szeretné elérni az Apple, hogy megtérüljön az eladások utáni profit, illetve igényt tart további 31 millió kanadai dollárra is.

HOZZÁSZÓLÁSOK