Úgy maradhat szinten az iPhone-ok ára, hogy kihagyják a dobozból a kiegészítőket

Egyes források szerint az Apple nem tesz töltőt és fülhallgatót az iPhone 12 mobilok dobozába, hogy így nyomja lejjebb az árat - írja a PCWorld.
Szász Péter, 2020. június 29. hétfő, 17:33
Fotó: Apple

A biztos jóslatairól ismert Ming-Chi Kuo és a Barclays elemzői is úgy vélik, hogy az Apple kihagyja a dobozból a töltőadaptereket. Azt állítják, hogy a cég nem gyárt többet a jelenlegi 5 és 18 wattos töltőiből. Csak egy 20 wattos új adapter marad a kínálatban, de azt külön kell megvásárolni - olvasható a portálon.

A 20 wattos töltő hasonló lesz a jelenlegi 18 wattoshoz, USB-C-s csatlakozóval.

Állítólag EarPods fülhallgató sem jár többé az új iPhone-okhoz. Ezzel az AirPods vezeték nélküli fülhallgatók keresletét pörgetné meg az Apple.

Kuo szerint az Apple azért hagyja ki a töltőt és a fülhallgatót a dobozból, mert az 5G-támogatás miatt megnőttek a gyártási költségek. Az iPhone 11 szériához mérten viszont nem akart árakat emelni az Apple, így vált szükségessé a töltő és a fülhallgató száműzése a dobozból. Akinek viszont nincs kéznél külön gyorstöltője vagy fülhallgatója, az kénytelen lesz külön vásárolni ezeket, a dobozban ugyanis csak egy USB-C - Lightning kábel szerepel majd a mobil mellett.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK