Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Érden építi fel új vállalati központját és tesztbázisát a világ vezető független járműipari fejlesztő vállalatának hazai leányvállalata, az AVL Autókut Kft. A vállalat 5,7 hektáros új központjának első irodaépülete 2019 végére épül fel Érden.

A cégközpont mellett tesztbázis is épül hagyományos és elektromos tesztpadokkal. A működésének hét évtizede alatt több mint 1500 szabadalmat jegyző AVL Csoport ugyanis élen jár a motor- és járműtesztelések, továbbá a különféle hajtóműrendszerek és a legmodernebb szimulációs technológiák fejlesztésében is.

A következő években is jelentős létszámbővüléssel tervezünk - mondta Dirk Janetzko, az AVL Autókut Kft. ügyvezető igazgatója. A cég hazai részlegében 2010-ben még száz alatti, ma pedig már több száz munkatárs menedzsel teljes fejlesztési ciklusokat, illetve vesz részt a motortervezés, a szoftverfejlesztés, a szimuláció, a gyártástervezés, a kalibráció és a tesztpados mérés különböző fázisaiban.

A cég budapesti központja 2019 végéig költözik Érdre. A tesztpadok 2020-ra lesznek üzemkészek, a rá következő évben pedig már teljes kapacitással üzemel majd a központ és a tesztbázis.

Az AVL vállalatcsoport 9500 alkalmazottjával a járműipar technikai fejlődésének egyik meghatározó globális szereplője, 2017-es forgalma elérte az 1,55 milliárd eurót. A cég az új érdi központon kívül komoly fejlesztéseket tervez kecskeméti és zalaegerszegi részlegeiben is.

A kecskeméti k+f központjában, amely 2017-ben kezdte meg működését, jelenleg az üzemanyagcellák tulajdonságaira és a súrlódásra fókuszál a kutatások többsége. A cég a közeljövőben az elektromos és önvezető mobilitás kutatására is nagyobb hangsúlyt helyez. Az AVL zalaegerszegi járműtesztközpontjának bővítését is tervezi.

Fotó forrása: AVL