Átlagban öt-hétszeresére, a legnépszerűbb helyeken pedig akár több mint a tízszeresére is növekszik a nyári szezonban a balatoni régióban mobilozók száma. Ilyenkor a teljes országos mobilforgalom több mint 10 százaléka e térségben keletkezik, így ez távközlési szempontból is kiemelt fontosságú terület.

Az adatforgalmi szezonalitás szempontjából kiemelkedő települések közül Csopakon például tizenötször annyi adat megy át a Hipernet hálózatán a nyári szezon egy napján, mint egy februári hétköznapon. Magyarország egyetlen más térségében sem mérhető ilyen mértékű forgalomnövekedés; a Telenor ügyfelei egy átlagos napon a balatoni településeken közel 20 terabájt adatot forgalmaznak, és százezres nagyságrendű SMS-t küldenek és fogadnak.

A szolgáltató az elmúlt évben 13 új bázisállomást telepített a tó vonzáskörzetében, és több mint 50 cella esetében frekvenciasávok összefogásával 4G-ről 4G+ technológiára bővítve kínálja mobilinternet- és 4G-hangszolgáltatását. A frekvenciasáv-összefogással felkészített településeken a szezon előtti időszakban akár 500+ Mbps sebesség is mérhető egy átlagos lakossági Hipernet hozzáféréssel.

További 45 állomáson a vezérlőmodulok legmodernebb, leggyorsabb modellre való frissítésével bővítette a kapacitásokat. A bővítést a legnagyobb mértékben Csopak, Fonyód, Balatonlelle, Balatonboglár, Balatonvilágos és Vonyarcvashegy, illetve Siófok, Balatonszemes, és Balatonfenyves környékén tapasztalhatják az ügyfelek. A Telenornál úgy vélik: kezdődhet a szezon.