A friss finanszírozást a Barion európai terjeszkedésre és új, innovatív termékek, szolgáltatások piaci bevezetésére fogja fordítani - közölte a cég. Lapunk kérdésére elmondták, hogy 2 millió euróhoz jut a cég, és a felek további 4 millió eurós befektetési opcióról is megállapodtak.

A magyar alapítású fintech digitális fizetési megoldásokat kínál jelenleg hazánkon kívül Ausztriában, Csehországban, Németországban és Szlovákiában. Eddig öt országban már összesen 2,3 millió felhasználó vette igénybe a Barion fizetési szolgáltatásait, a cég megoldásaival bonyolított tranzakciók teljes volumene pedig éves szinten meghaladja a 100 milliárd forintot.

Jelenleg több mint 7 ezer e-kereskedelmi partnert szolgál ki, az elmúlt egy évben pedig megháromszorozódott a Barion rendszerével megvalósított fizetési tranzakciók volumene.

A Financial Services Capital Enabling Technologies portfóliójának egyik első befektetése a Barion.

Célunk, hogy felgyorsítsuk a Barion európai terjeszkedését, melyet a tőkén kívül új integrációs partnerkapcsolatok kialakításával, illetve jelentős technológiai és stratégiai menedzsment tudással fogunk segíteni - mondta Matthew D. Hansen, a Financial Services Capital Partners alapító-ügyvezetője.