Bejött a drága iPhone - nőtt az Apple bevétele

Az iPhone-eladások csökkenése ellenére rekord bevétele volt az Apple-nek a tavalyi utolsó negyedévben a vállalat csütörtöki New York-i tőzsdezárás után közzétett jelentése szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 2. péntek, 07:23
Fotó: Napi.hu

A cég adózott eredménye a tavalyi utolsó negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 12 százalékkal, 20 milliárd dollárra nőtt, ezzel megdöntötte a 2015-ös negyedik negyedévi rekordot, amely 18,4 milliárd dollár volt.

Ez annak ellenére történt, hogy 77,3 millió iPhone készüléket értékesített a december végéig tartó három hónapban, egymillióval kevesebbet az egy évvel korábbihoz képest. A csökkenés oka pedig az lehetett, hogy az iPhone X novemberben jött ki szeptember helyett. Mivel azonban egy Apple telefon átlagos ára 796 dollár - egy évvel korábban 695 dollár volt -, az áremelkedésnek köszönhetően az értékesítés árbevétele 13 százalékkal, rekord nagyságú 88,3 milliárd dollárra nőtt.

Az Apple a folyó negyedévre 60 és 62 milliárd dollár közötti bevétellel számol, ami elmarad az elemzői várakozások átlagában szereplő 65 milliárd dollártól. (Bocsánatot kért és kárpótlásról beszél az Apple.)

Fotó forrása: Pexels.com/jeshoots.com

HOZZÁSZÓLÁSOK