Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kaliforniai székhelyű több olyan változtatást vezetnek be, amelyek révén elő tudják segíteni a gyanús bejegyzések azonosítását, felgyorsítják az egyes fiókok helyreállítását, és az érintett felhasználókat kötelezik új és kifejezetten erős jelszavak választására.

A szigorítások az amerikai kongresszus és a kormányzat tagjainak, a tagállami kormányzóknak, a politikai pártok és az elnökjelöltek kampány munkatársainak Twitter-fiókjait érintik. A nagy amerikai médiatársaságokat és politikai újságíróikat a Twitter külön értesíti a várható változtatásokról.

A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy több felhasználói kör - a gyűlöletbeszédet hangoztatók, az erőszakra buzdítók és az orvosi tanácsokat adók - hozzáférését szigorítja meg. Tom Alison, a Facebook egyik alelnöke szerint e körök tevékenységét szorosabban ellenőrzik, és várhatóan kevesebb felülethez jutnak majd.

Az egészségügyi tanácsadással foglalkozó csoportok kapcsán Alison hangsúlyozta: ezek az élet nehéz időszakaiban támogatást adhatnak a felhasználóknak, de rendkívül fontos, hogy kifejezetten orvosi tanácsokkal és információkkal csakis autentikus források, azaz egészségügyi szakemberek szolgálhassanak.

Ezenkívül a Facebook archiválni fogja az adminisztrátorokkal nem rendelkező csoportok bejegyzéseit, és megtiltja, hogy az egyszer már betiltott csoportok adminisztrátorai csoportokat indíthassanak - írta az MTI.