Összesen 12 automatánál megerősített billenőablakot tesztelnek annak érdekében, hogy megakadályozzák a készülék jegy- és bérletkiadó nyílásának eltömítését. A tesztidőszakban szerzett tapasztalatok kiértékelését követően születik döntés az új megoldás alkalmazásáról.

Az automaták pénzkiadó nyílásainak eltömítése "kedvelt" csalási mód. Az elkövetőknek csak annyi a dolguk, hogy miután az ügyfél otthagyta a készüléket, megszüntessék a "dugulást" és elvegyék a visszajárót.

A jegykiadó automaták nem rendeltetésszerű használatának megakadályozása érdekében a T-Systems és a BKK - már a jelenségek megjelenésétől kezdődően - több alkalommal szoftveres és hardveres fejlesztést vezetett be. Így szereltek be érmeszenzort 2017-ben, ami letiltja a készpénzes fizetést (a kártyást engedi), ha az érmecsatornába idegen tárgy kerül.

A bankjegykiadó nyílás eltömítése miatt bevezették, hogy 60 másodpercet követően az automata visszahúzza a visszajáró bankjegyet, megakadályozva, hogy eltömítés esetén az illetéktelenek kezébe kerüljön, továbbá bankjegy visszaadás során az automata hangjelzéssel figyelmezteti az ügyfelet a visszajáró bankjegy elvételére.