Maye Musk háromszoros édesanya és tizenegyszeres nagymama, aki dietetikus és modellkarrierje mellett gyermekeire a legbüszkébb, akiket elvált szülőként a kezdetektől fogva a függetlenségre nevelt. Elon a világ egyik legismertebb vállalkozója, aki a SpaceX és a Tesla alapítójaként habzsolja a kihívásokat. Kimbal az egészséges alapanyagokból készített ételek híveként étteremláncot és közösségi kerteket működtet, Tosca pedig a filmiparban ért el sikereket. Maye Musk hetvenévesen is fáradhatatlan, pedig a siker nem jött könnyen, egy torontói albérletből kezdte el vállalkozásait egyengetni, emellett tanított és modellkedett is, hogy eltartsa a családját - írták ajánlójukban a fesztiválszervezők.

Maye Musk mellett a fesztiválon tart előadást a Jurassic Parkot inspiráló paleontológus, Jack Horner is. Hong Kongból érkezik Budapestre Sophia, a humanoid robot megalkotója, Ben Goertzel, aki a mesterséges intelligenciát kutatja és a fesztiválszervezők szerint egy igazi szuperagy: felfedezéseit a nyelvtudomány, az adatbányászat, a videójátékok és a bioinformatika területén is hasznosította már.

A fesztivál vendége lesz David Zilber is, a kultuszteremtő koppenhágai étterem, a Noma séfje, aki évek óta kísérletezik azzal, hogyan lehet az egyik legősibb tartósítási eljárással, a fermentálással felpezsdíteni a modern gasztronómiát. Budapestre érkezik többek közt Kristina Lunz, a külpolitika feminista forradalmára és Suhani Jalota, aki házhoz viszi az egészségügyet az indiai nyomornegyedek lakóinak - derül ki a Brain Bar szervezőinek közleményéből.

A Brain Bar ingyenes belépést biztosít diákok és tanárok számára, idén a Corvinus Egyetemen, május 30-31-én. A szervezők várják a részvevők, valamint önkéntesek jelentkezését a honlapjukon.