Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat két részből áll. Az első részben a BKK a 2010-2014 között kiépített Forgalomirányítási és UtasTÁjékoztatási Rendszerét (FUTÁR) alkalmassá kívánja tenni a 4G mobil adatkommunikáció kezelésére. Ehhez le kell cserélni az erre alkalmatlan eszközöket.

A második rész a FUTÁR rendszer részét képező TETRA rádiórendszer gyártói támogatásának megszűnése miatt, a szükségessé váló eszközcserék elvégzését tartalmazza.

Mindkét részt a T-Systems Magyarország Zrt nyerte, nettó 907 millió forinttal. Vele április 28-án kötött szerződést a BKK.

Indult még a közbeszerzésen a New Line Technologies Kft. is.

A Napi.hu januárban írt arról, hogy újabb hasznos funkcióval bővül a BKK FUTÁR alkalmazás: a MÁV-Volán-csoport által fejlesztett interfészen keresztüli adatszolgáltatásnak köszönhetően már a Budapest-bérletekkel igénybe vehető MÁV-Start járatok is megjelennek a felületen. A jövőben utazástervezés esetén ezeket a vonatokat is lehetséges alternatívaként kínálja fel a rendszer.