Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mint elmondta, az informatikai és technológiai területeken nyílik a legtöbb pozíció a cégnél, de a gazdasági szakemberek előtt is nyitva áll a cég ajtaja.

Emlékeztetett: több mint tíz éve létesítettek Budapesten matematikai modellező és technológiai központot, a Morgan Stanley globális befektetési banki tevékenységének támogatásához. Akkor 30 fővel indultak, azóta mind méretében, mind a lefedett szakmai területek kiterjedésében jelentősen növekedett a cég: jelenleg csaknem kétezren dolgoznak a vállalatnál. Legtöbben informatikai és elemző munkát végeznek, a dolgozóik 40 százaléka technológus.

Folyamatosan keresnek fejlesztőket az új projektekhez, nem csak frissen végzetteket, hanem tapasztalattal rendelkezőket is foglalkoztatnának - a budapesti irodában jelenleg is közel 30 nyitott pozíció van különböző technológiai területeken - tette hozzá.

A Morgan Stanley évente több, mint 70 egyetemistát vesz fel gyakornokként IT területre, és 50-nél is több frissdiplomást alkalmaz. A kijelölt programban részt vevőket 12 hetes nemzetközi gyakorlatra küldik Londonba vagy a cég más központjaiba, hogy tapasztalatot szerezzenek.

Steve Mavin kiemelte: a globális piacokon lezajlott változások átformálták a pénzintézeti háttér működését, ezzel még kedvezőbb helyzetbe került a magyarországi leányvállalat. A változások hatására a Budapesten végzett elemzői és informatikai munka jelentősége és mennyisége is egyaránt megtöbbszöröződött.

Hangsúlyozta, hogy a budapesti központ stratégiai fontosságú a vállalaton belül, az IT biztonsági, Big Data elemzői fejlesztésekben a matematikus, fizikus vagy akár mérnök diplomával rendelkező munkavállalók számára is kiemelkedő perspektívát kínál az elemző terület.

A Morgan Stanley a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége, amely befektetési, banki, értékpapír-kereskedelmi és befektetés-menedzsment területen nyújt szolgáltatásokat. Munkatársai a világ 43 országában több, mint 1200 irodában dolgoznak. A Morgan Stanley 2006-ban nyitotta meg irodáját Budapesten. A magyar leányvállalat fő feladata az anyacég üzleti tevékenységeinek támogatása a pénzügy, az informatika, a matematikai modellezés, a hitelkockázat- és piac elemzés, az értékpapír kereskedés és a jogi dokumentáció területén.

Képünk forrása: StockSnap