Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az applikáció kiszámítja az ideális eljutási módot két pont között, ehhez pedig valamennyi közlekedési módot figyelembe vesz. Ide tartozik a

  • a gyaloglás,
  • a saját kerékpárral való közlekedés
  • a közbringa (Bubi),
  • a tömegközlekedés
  • a taxi (City Taxi)
  • az autómegosztás (GreenGo)
  • és a saját autó.

A Play Áruházból, illetve az AppStore-ból letölthető alkalmazásban a regisztráció során a felhasználók néhány kérdés megválaszolásával megadhatják a preferált közlekedési módokat, beállíthatják a maximális gyaloglási távolságot, és egyéb információkat adhatnak meg annak érdekében, hogy az útvonaltervező a megadott igényeknek megfelelő alternatívákat kínáljon - írja a NÚSZ.

Az alkalmazás az útvonaltervezésen túl mobilitási csomagok megvásárlására is lehetőséget biztosít. A napi, heti és havi csomagok közösségi közlekedési szolgáltatást, kerékpár- és autómegosztó szolgáltatást, valamint taxiszolgáltatást tartalmaznak a választott csomagtól függően.

Az útvonaltervek a térképen követhetőek, a becsült utazási és várakozási idő az adott útvonalterv mellett látható. Az applikációnak köszönhetően nem szükséges több, különböző közlekedési alkalmazás használata egy adott út megtervezéséhez, mivel a MaaS4EU applikáció valós idejű információk alapján számos opciót kínál. A felhasználók - a választott csomag érvényességétől, tartalmától és az aktuális egyenlegtől függően - az alkalmazáson keresztül tudnak kerékpárt bérelni, környezetbarát GreenGo autóval közlekedni vagy taxit rendelni. A közösségi közlekedési szolgáltatást a BKK, a kerékpármegosztást a MOL Bubi, az autómegosztást a GreenGo, a taxi szolgáltatást pedig a CityTaxi biztosítja.

Mobility as a Service for EU (MaaS4EU) elnevezésű nemzetközi kutatásfejlesztési projekt az egységes európai közlekedési piac létrejöttét tűzte ki célul. A 3,7 millió eurós (átszámítva: több mint 1,2 milliárd forintos) költségvetéssel 2017 júniusában elindított projektben 17, különböző területről és országból érkező szervezet vesz részt.

Magyarországon kívül csak az Egyesült Királyság bír nagyobb jelenléttel a projektben, amely három kiemelt európai nagyvárosra - Budapestre, Luxembourgra és Manchesterre - összpontosul. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató leánycége, a Toll Service Zrt. 2018. december 1-én csatlakozott a projekthez.