A hét elején derült ki, hogy a Cyberpunk 2077-et fejlesztő CD Project RED számítógépes rendszerét hackerek támadták meg, majd zsarolóvírussal blokkolták a számítógépek egy részét, hogy a dolgozók ne tudják használni azokat. A támadás során a döcögősen indult Cyberpunk 2077 és a stúdió egy még publikálás előtt álló játékának forráskódja is a hackerekhez került.

A portál szerint még mindig nem lehet tudni, hogy kik állhatnak a támadás hátterében, de a helyzet úgy tűnik, még rosszabbra fordult. A kiberbűnözők ugyanis egy hackerfórumon kezdték el árulni a Cyberpunk 2077 forráskódját, ám az aukciót leállították, mert állítólag elfogadtak egy másik forrásból érkező ajánlatot - írja a The Verge beszámolója alapján a hvg.hu.

A Cyberpunk 2077 forráskódja 1 millió dolláros (296 millió forintos) kikiáltási árról indult, ugyanakkor 7 millió dollárért (mintegy 2 milliárd forint) bárki megvásárolhatta volna azt. Azt nem tudni, hogy végül ki volt a vevő, mennyiért kelt el a lopott kód, és mit fog vele kezdeni az új tulajdonosa.

A cég korábban közölte, hogy nem hajlandó fizetni a zsarolóknak. A zárolt számítógépek ellenére sikerült az adatokat egy biztonsági másolatból visszaállítani. A cég szerint a játékosok adatait a támadók nem tudták megszerezni.