A lassan idén is teltházasBalaton körül megvalósuló turisztikai fejlesztési tendert a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. írta ki, a jegykiadó automaták és utastájékoztatók telepítésére szóló európai uniós, nyílt közbeszerzési eljárás nettó értéke 1,497 milliárd forint. A tenderen a Delta Systems Kft., a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium nyert.

A cég erről szóló közleménye szerint a fejlesztés célja a Balaton, mint kiemelt turisztikai régió közlekedésének javítása, valamint a tömegközlekedés színvonalának emelése integrált informatikai megoldások megvalósításával.

A Delta Systems vezette konzorcium a készpénzmentes jegykiadó automaták és utastájékoztató kijelzők beszerzésével és telepítésével, valamint a leszállított rendszerek üzemeltetésével összefüggő feladatokat látja el. A közbeszerzési eljárásban a Delta Systems konzorciuma többek között 92 db LED technológiájú, menetrend szerinti közlekedési eszközök aktuális menetrendjét – illetve valós idejű közlekedési adatait – mutató kijelzőt, valamint 400 db, menetjegyek értékesítésére is alkalmas kombinált eszközt telepít a tó körül.

A fejlesztési tervek szerint a LED kijelzők statikus menetrendi és dinamikus utastájékoztatási adatok, valamint központi diszpécseri, havaria és vészhelyzeti üzenetek, tájékoztatások megjelenítésére fognak szolgálni. A kezelőszemélyzet nélkül működő jegykiadó automaták célja, hogy bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítsanak több szolgáltató díjtermékeinek – így helyi és helyközi buszjegy, BAHART hajójegy, strandbelépők, múzeumi belépők és rendezvényekre, attrakciókra való belépők – megvásárlásához.