Tavaly év végén lezárult a negyedik magyar mobilszolgáltató, a DigiMobil tesztüzeme, mely a szolgáltatás ezen fázisában óhatatlanul együtt járt bizonyos technológiai problémákkal, melyek a számlázási háttérrendszer működését sem kímélték - olvasható a portálon.

A szolgáltató bizonyos ügyfelei több internetes felületen arról panaszkodnak, hogy december havi számlájukat csak az elmúlt napokban kapták kézhez, ráadásul azon szokatlanul nagy összeg szerepelt. Ennek az az oka, hogy a cég az érintett ügyfeleknek egyszerre számlázta ki az előfizetés terhére a tavalyi évben végzett parkolási és bizony esetekben úthasználati díjfizetési tranzakciókat - írta a Digi a hwsw.hu-nak.

A cég csak olyan tételeket számlázott ki, amelyeket az ügyfél valóban igénybe vett a mobilparkolás szolgáltatás során. Akinek a hiba következtében kirívóan magas egyszeri fizetési kötelezettsége keletkezett, részletfizetési lehetőséget kérhet az ügyfélszolgálattól - közölték.

A Digi tavaly februárban jelentette be, hogy megállapodást kötött a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-vel, melynek eredményeként már az 50-es körzetszámú szolgáltató előfizetőitől is fogad parkolási és úthasználati díjfizetésre irányuló SMS-eket az országos rendszer.