Ígéretéhez híven megtámadta a bíróságon a Digi Communications N.V. a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének november 27-én hozott másodfokú végzését, mely helybenhagyta az elsőfokon eljáró hivatal idén meghirdetett frekvenciaaukcióra jelentkezők nyilvántartásba vételéről szóló döntését - írta a portál.

A hatóság szeptember 13-án úgy döntött, hogy a négy jelentkező közül csak hármat, a Magyar Telekom Nyrt-t, a Telenor Magyarország Zrt-t és a Vodafone Magyarország Zrt-t veszi nyilvántartásba, a negyedik pályázót, a Digi Communications N.V.-t nem, mivel az a nyilvános indoklás szerint "nem felelt meg a feltételeknek".

A megfellebbezett, majd ezt követően másodfokra kerülő ügyben november végén hozott végzést az NMHH elnöke, Karas Monika. A HWSW névtelenséget kérő bennfentes forrásai szerint ezt támadta meg a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon szerdán az eljárásból kizárt cég, egyben kérve a jogerős határozat végrehajtásának felfüggesztését a bírósági szakasz idejére.

A bíróságnak tizenöt napja van arra, hogy eldöntse, helyt ad-e a felperes kérésének, a porták szerint azonban szinte biztos, hogy ez idén már nem jön össze.