Befejezte azt a versenyfelügyeleti eljárást a GVH, amelyet azután indított, hogy a Digi bejelentette, megvenné az Invitelt.

A hatóság arra jutott, hogy érintettek saját vezetékes távközlési hálózatai 34 településen fednek át, ezek közül a GVH vizsgálata 16 település esetében állapította meg, hogy a tranzakció a verseny jelentős mértékű csökkenését eredményezné.

Ezért a Diginek azt kellett vállalnia, hogy az összefonódás révén megszerzett Invitel hálózatokat e 16 településen a lezárást követő hat hónapon belül eladja. Addig is fenn kell tartania ezeknek a hálózatoknak a működőképességét és tartózkodnia kell az előfizetők átcsábításától.

További 25 településen az Invitel saját hálózatán nyújtott vezetékes távközlési szolgáltatásaival van jelen, míg a Digivel azonos vállalkozáscsoportba tartozó i-TV Digitális Távközlési Zrt. más piaci szereplőtől bérelt hálózaton nyújt televízió-szolgáltatást, azaz az összefonódás által csökkenne az ilyen szolgáltatást egymástól független vállalkozásként nyújtók száma.

Ezért a Digi nem hosszabbíthatja meg a vezetékes távközlési hálózatokra vonatkozó bérleti szerződéseket és 1 évig nem folytathat aktív marketingtevékenységet.

A kép forrása: Pixabay.