Döntött az EU: ez az ön zsebére is hatással lesz

Megállapodásra jutottak az Európai Unión belüli telefonhívások percdíjainak maximalizálásáról a főbb uniós intézmények, a még hivatalos elfogadásra váró egyezség értelmében a tagállamok közötti hívások percdíja legfeljebb 19 eurócent (nagyjából 60 forint) lehet - jelentették be szerdán Brüsszelben.
Dzindzisz Sztefan, 2018. június 6. szerda, 18:08
Fotó: Napi.hu

Az Európai Parlament és a tagállami kormányokat tömörítő tanács tárgyalói hosszú egyeztetések után szerdán megegyeztek a távközlései szabályok módosításáról.

A megállapodás értelmében a jövőben 19 centes felső korlátja lesz az unión belüli percdíjaknak, SMS-enként pedig legfeljebb 6 eurócentet (körülbelül 20 forintot) számolhatnak majd fel a szolgáltatók - írja az MTI. (Ez lett a roaming eltörlésének az eredménye.)

Fotó forrása: Shutterstock/GaudiLab

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

William007, 2018.06.07 06:27

Elég gáz, hogy van ahol lehúzzák az embereket.
Nekem ez idáig is 7 cent volt.
Jelenleg kb 6000 forintért sms ingyenes mindenhova EUn bellül hívás 300 perc ingyrnes. És annyi adat van benne, hogy Magyarországon a tizedét dem adják. És itt legalább működik a 4G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html