Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elfizetések száma tovább csökkent a magyar Telenornál, az egy évvel korábbihoz képest 48 ezerrel, a tavaly év végéhez képest 44 ezerrel volt alacsonyabb, mint idén március végén. Gyakorlatilag megállás nélkül csökken a magyarországi előfizetések száma a Telenornál: 2008 vége óta 541 ezerrel esett vissza - hívja fel a figyelmet a portál.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy 2008 körül még SIM-alapú volt a verseny, a szolgáltatók lelkesen osztogatták a kártyákat és nagyon magas volt a nem használt SIM-ek aránya, ráadásul a 2008 negyedik negyedév a csúcsnegyedév volt a Telenornál, sok értékesített SIM-kártyával és erős karácsonyi időszakkal, az azóta eltelt évek trendje azonban az előfizetői szám csökkenését mutatja. Az elmúlt években a prepaid előfizetések száma is esett nagyot, ott egy év alatt 63 ezer darab volt a csökkenés, 2008 vége óta pedig 901 ezerrel esett vissza a Telenor prepaid előfizetőinek a száma, ezzel párhuzamosan viszont mérsékelten, de folyamatosan nő a számlás előfizetések száma.

A Telenor magyar vezetése tömeges leépítést hajt végre a vállalat, alkalmazottainak közel tizedét bocsátja el. (Emellett azonban a fejlesztések folytatódnak)

Csökkenő bevételek csoportszinten

A Telenor csoport árbevétele 3 százalékkal 30,5 milliárd norvég koronára csökkent az első negyedévben. Az EBITDA 1 százalékkal 11,5 milliárd koronára csökkent, az EBITDA-marzs 1 százalékponttal 39 százalékra emelkedett.